Juodaan rasvaa, tullaan viisaammiksi näin

[…] Arla, Milko ja Skånemejerier ovat havainneet, että kuluttajat ovat halukkaampia syömään ja juomaan rasvaa.

HS.fi: Ruotsalaiset haluavat syödä enemmän rasvaa

Aika rasvaista tekstiä. Jutussa ei kuitenkaan mainita miten paljon kansainkodin asukkien silavan kulutus oikeasti on kasvanut, joten voi kai olettaa kirjoittajan lyöneen hiukan läskiksi ja voidelleen leivälle hiukan ylimääräistä, jos ei muuten niin näön vuoksi.

Mutta kyllähän se niin on, että voi on voita ja kerma kermaa ja ne saavat ruoan maistumaan. Eikä kevytsafkat ole ainakaan vähentäneet läskin määrä tästä maailmasta.

Josta tuli mieleen viikonloppuna bongaamani otsikko “Britit haluavat suitsia syömistä ihannoivia nettisivuja”, joka sittemmin on korjattu vastaamaan jutun oikeata sisältöä.

Published

3 comments

  1. Kirjoittelin aiheesta Kulutusjuhlaan Göteborgs Postenin uutisen perusteella, joka taas pohjaa AC Nielsenin raportteihin.

    Että joo, ei nyt sillai mässytellä rasvaa, jos pöytämargariineiksi ei enää valitakaan niin usein niitä, joiden rasvaprosentti on alle 40, vaan niitä rasvaisempia.

  2. voihan sen noinkin uutisoida… Ruotsalaiset on jo pidempään syöneet GI-tietoisesti ja siihen sisältyy se, että jätetään tärkkelyshärpäkkeet pois ja pysytään kylläisenä proteiinilla ja aidolla rasvalla.

Comments are closed.