Suodatinjauhatus

Vielä vähän lisää älämölöä ja embossia ja sen aina vaan vähenevän laadukkuuden etsiminen silkon seasta on mahdotonta.

Menopaussin mea

Ottamatta kantaa sisällön laadukkuuteen kysyisin, että millä suodattaa kaiken tarjolla olevan kotimaisen toimitetun ja toimittamattoman joukosta se juuri itselleen relevantti ja kiinnostava sisältö?

Toimittamattoman sisällön suodattamiseen on useampikin, enemmän tai vähemmän kätevä, työkalu. On listaa, spottia ja hakukonetta niin kotimaassa kuin ulkomailla. Näiden lisäksi sivuilla joilla on toimittamatonta sisältöä on yleensä myös linkkejä muihin vastaavanlaisiin sivuihin ja myös toimitettuun sisältöön. Eli toimittamattoman sisällön seuraaminenkin antaa tavallaan tavan suodattaa.

Entä millä suodattaa kotimaisen toimitetun sisällön tarjontaa?

Aluksi tulee mieleen Ampparit.com joka listaa otsikoita 75 toimitetusta lähteestä, mutta ei edes ingressin vertaa sisältöä. Kookas tarjoaa myös listaa otsikoista, erottuen Amppareista sillä, ettei tarjoa syötteitä otsikoista mutta kyllä paikallisuutista ja nyheter på svenska, tosin uutislähteiden määrä tuntuu (en tiedä, en löytänyt tietoa mistään) pienemmältä kuin Amppareissa.

Seuraavaksi mieleen tulee… öh… no se, että henkilökohtaisesti surffaa läpi kaikki sivustot jossa on tarjolla toimitettua sisältöä ja etsii niistä itselleen relevantin sisällön. Linkkejä muihin toimitetun sisällön palveluihin on harvemmin tarjolla.

Kolmanneksi tulee mieleen Google Newsin puuttuminen Suomesta. Naapureilla idässä ja lännessä (ja lännemmässä) on Googlen tarjoamat työkalut toimitetun sisällön seuraamiseen.

Miksi toimitetun sisällön etsimisestä ja ennen kaikkea itselleen relevantin sisällön löytämisestä on täällä meillä tehty niin vaikeata?

Published