Nostalgista hömpötystä

Minulla on kasa laatikoita, aika isoja pahvilaatikoita, joihin olen vuosien varrelta säästänyt kaikenlaista tavaraa. En muista ihan mitä kaikkea niissä on, enkä oikein nyt uskalla mennä tarkistamaankaan, sillä aina kun tongin kyseisiä laatikoita jään tekemään sitä moneksi tunniksi. Laatikoissa olevat tavarat, vaikka paljon siitä on oikeasti turhaa ja arvotonta, ovat muistoja… tai, siis ne laukaisevat muistoja. Joskus aika voimakkaitakin.

Äsken selailin ulkoista kovalevyä johon olen heittänyt kaikenlaisia tiedostoja vuosien varrelta. Satuin eksymään kansioihin jossa on vanhoja tiedostoja. Ja vielä vanhempia. Seilasin siinä katsellessani kuvia ja logohahmotelmia takaisin 90-luvun puoliväliin. Jopa hiukan siitäkin vielä taaksepäin. Aikakone. Viisitoista vuotta taaksepäin ajassa. Huh. Se oli aivan kuin olisin tonkinut pahvilaatikoitani.

Oli hyvin hämmentävää kokea yhtä intensiivisesti sellainen nostalginen muistovyöry kovalevyn sisältöä selaillessa kuin mihin olen tottunut koskettelemalla esineitä.

Published

2 comments

  1. Minulla on ollut samansuuntaisia mietteitä siitä pitäen, kun Tuija arvaamattaan avasi muistojen lippaan viime perjantaina tehdessään minusta pikahaastattelun. Sen jälkeen päädyin kahlaamaan muutaman viime vuoden blogimerkintöjä, ja just tuolta tuntui.

    Kaikki tuntuu tapahtunen uskomattoman nopeasti! Muistan ihan elävästi, millä tietokoneella istuin entisessä työpaikassani, kun kommentoin sinulle siihen vihreään pohjaasi ehdolla olleita S-kirjaimia! Tai miltä tuntui raahata paikalleen Yhdysvaltain osavaltioita karttajutskassa, johon Marginaalin Jani linkkasi aikoinaan. Jajajajaja…

    Kiihdyttääkö blogaaminen aikaa tai parantaako se muistia vai mikä ihme tässä nyt on, kun vuosien takaiset asiat ovat niin elävinä mielessä, kun hiukankin kaivelee blogiarkistoja?

  2. Ainiin ne S-kirjaimet. Ohh. Bloggaaminen tuskin kiihdyttää aikaa, mutta ehkä se helpottaa muistamista.

Comments are closed.