Kevyesti nörtähtävää pyhäpäivän ratoksi

Kokeilin Firefox 3 rc 1:stä. Se on nopea ja tuntuu hyvältä. Pehmeämpi vieritys kuin vanhassa. Mäkkiversion ulkonäkö on makukysymys, itseäni se ei haittaa niin kauan kun voin tehdä sen minkä haluan. Ja siinäpä se miksi en ottanut tuota vielä selaimekseni: en saanut del.icio.us -linkkejäni toimimaan FF3:ssa. Mutta tiedänpä nyt, että sieltä on tulossa jotain oikein hyvää. Toivottavasti tulee nopeasti, koska meikäläisen del.icio.us on jotenkin sekaisin nyt myös Firefox 2:ssa.

Ja sitten vielä vähän korvikkeesta, tai korvikkeen seuraamisesta. Netvibes oli pitkään suosimani syötelukija, työkalu tiedon seurantaan. Kun sitten huomasin lukevani yhä enenevässä määrin syötteitä myös kännykällä, en oikein ollut tyytyväinen työkaluni mobiiliversioon. Olihan se kevyt, aika nopea ja silleen, mutta… no, sitä ei oikein ole optimoitu järkevästi.

Siirryin testimielessä NewsGatoriin. Sinänsä mukava palvelu. Syötteet pysyvät (ainakin periaatteessa) synkassa: tietää mitä on lukenut ja mitä ei, lukisi syötteet niin koti- kuin työkoneelta tai vaikka kännykästä. Kännykässä syötteitä luetaan omalla ohjelmalla, mutta se on hyvin hidas ja raskaanoloinen ohjelma. Ja olen huomannut, että synkkaus ei aina oikein toimi ja joskus tilaamani syötteet eivät toimi tai niistä tulee yllättäen kansioita(?!). Eli vaikka NewsGator (sekä NetNewsWire ja NewsGator Go!) periaatteessa on ookoo, on siinä todella mystisiä bugeja. Ei kiva.

Niinpä nyt kun päädyin seuraamaan blogilistan korviketta siirryin samalla testaamaan Google Readeria. Syy tähän oli Googlen tarjoama uusi käyttöliittymä iPhonelle. Ei siksi, että minulla iPhonea olisi vaan siksi, että tuo uusi liittymä toimi hyvin myös N95:n selaimella. Se on ehkä paras syötelukutyökalu kännykkää varten. Tuntuu siltä, että jään seuraamaan syötteitäni Google Readerin kautta. Ainakin toistaiseksi.

Ja tässä vielä muuten kehitysvinkki Blogilistalle. Jos helpotatte ihmisten poistumista kuin myös liittymistä listalle tarjoamalla suosikkien importointia ja eksportointia OPML-muodossa (kuten suurin osa syötelukijoista jo tekee), teette myös itsellenne suuren palveluksen.

Published

6 comments

  1. Hassua. Itse siirryin Bloglinesista testailemaan Google Readeria. Minun siirtoni syy oli mielihalu testata jotain toista, Google Readerin trends osio sekä friends’ share. Nyt kun olen viikon verran käyttänyt Google Readeria olen todennut, että se toimii tietokoneella mallikkaasti, mutta N800 tabletilla huonosti. 800 leveällä resoluutiolla readerin perusversio räjähtelee rikki sieltä sun täältä ja tekee käytöstä ankean. Mobiiliversio taas on liian karsittu tabletille ja monitasoinen (monta klikkausta ennen itse artikkelin lukua). Olen siis kahden vaiheilla siirrynkö takaisin Beta Bloglinesin käyttäjäksi, josta löytyy myös mobiiliversio. Kun kerran olet testauksen makuun päässyt niin kokeiles tuotakin.

  2. Itse olen ollut erittäin tyytyväinen Bloglinesin mobiiliversioon, ainut lievä negatiivinen kommentti johtuu luultavasti Symbian UIQ Opera versiosta, joka näyttää jotkut kategoriat vähän kummallisesti. Mutta siis kaikki mobiililistaukseen valitsemani syötteet näkyvät mainiosti (sieltä puuttuvat esim. verkkosarjakuvat, kuvablogit ym. isoa ruutua vaativa materiaali).

  3. Käytän siis Bloglinesin vanhaa mobiiliversiota enkä ole vielä tuohon betaan sekaantunut (laiskuuttani).

  4. Kiitos vinkistä. Taitaa kuitenkin tuo FF3 vielä jäädä odottelemaan käyttöönottoa. Aika moni lisäkilke jätti toimimatta kun kokeilin.

Comments are closed.