Kun palvelu pelaa

Siinä missä jotkut firmat mokaavat, toiset loistavat.

Isäni täytti 70. Paikalla oli pienen sukumme lähes kaikki. Nuorin hiukan alle kouluiän, vanhin yli isäni iän. Tällainen ikäjakauma tarkoittaa sitä, että osalla on verkkoyhteys ja toisilla ei. Siksipä kaikki kuvat jotka jaoin Dropboxin kautta eivät tietenkään löytäneet perille koko suvulle (täysin odotettavaa). Osalle oli siis tilattava paperikuvia.

Tarjontaa kuvapalveluista verkossa on yllin kyllin. Kilpailu alalla näyttäisi olevan aika kovaa, kaikilla on lähes identtiset tuotteet ja asiakkaan näkökulmasta tämä tarkoittaa lähinnä halvimman hinnan löytämistä. Tietenkin paperikuvien laatukin vaikuttaa asiaan, mutta useimmin tiedonetsinnässä vastaantulleiden firmojen kuvanlaatu vaikuttaisi lukemani perusteella olevan hyvä.

Päätin tilata kuvat Fastlabista, sillä en ole sitä aikaisemmin kokeillut. Se, että tilauksen voi hoitaa erillisellä ohjelmalla (OS X ja Windows) oli tässä tapauksessa mukava lisä, sillä en olisi jaksnut klikata yli 60 kertaa “add image”-nappia jossain verkkokäyttöliittymässä. Drag and drop rulaa.

Tilattuani kuvat, sain tilausvahvistuksen meiliin ja se ohjasi minut Fastlabin tilausseurantaan. Vasta siinä vaiheessa huomasin, että firma tarjoaa ensitilaajille tarjouksena 40 ilmaista kuvaa! Löin itseäni otsaan ja otsa punottaen lähetin viestin Fastlabin asiakaspalveluun kertoen heille mokastani ja kysymyksen siitä josko vielä jälkikäteen voisi jotenkin päästä osalliseksi heidän tarjouksestaan. En kuitenkaan ollut erityisen toiveikas asian suhteen.

Fastlabin asiakaspalvelulta tuli vastaus heti seuraavana päivänä. Heidän tarjouksensa koski 10×15 cm kuvia ja minä olin tilannut omani 11×15 koossa. Mutta, ja tämä tuli todellisena yllätyksenä, sanoivat tekevänsä poikkeuksen ja antavansa kaikesta huolimatta tutustumistarjouksen mukaisen alennuksen. Aivan loistavaa. Vastasin kiitoksella ja toivotin hyvät jatkot. Fastlabin aspa vastasi siihenkin. Mainiota.

Tilausseurannan mukaan kuvat postitettiin heti tilausteon jälkeisenä päivänä ja ovat täällä varmaan heti ensi viikon alussa. Jos kuvien laatu on mieleeni niin täytyy tunnustaa, että tulen käyttämään Fastlabia uudestaan. Sen verran jäi hyvä mieli asiakaspalvelustaan.

Päivitys: Kuvat tulivat tänään 2.7.2008. Ei mitenkään erikoisen fast, mutta laatu oli ihan hyvä.

Published

3 comments

  1. Kiitos vinkistä, taidanpa pistää arkistossa kauan tilaukseen pääsemistä odottaneet kuvat menemään.

  2. Kiitoksia vinkistä myös täältä. Pitipä itsekkin laittaa testitilaus vetämään arkistojen aarteista.

Comments are closed.