Toiset kymmenen

YLE on näköjään listannut Kymmenen sivustoa kaikille. Jäin miettimään, että jos minulta kysyttäisiin samanlaista listaa, joka olisi tarkoitetu suurelle yleisölle ja jossa ei olisi samoja kuin YLEn listalla, niin siinä voisi olla…

Google Reader – Tämä on tällä hetkellä mielestäni yksi parhaimmista syöteaggregaateista tarjolla. Helpottaa monien saittien seuraamista (myös kännykällä). Varoitus: syötteiden seuraaminen voi aiheuttaa riippuvuuden ja vie toisinaan ihan turkasesti aikaa.

Del.icio.us – Netissä tulee vastaan kaikenlaista, kuka niitä muistaa ulkoa (ja miksi ihmeessä sellaista harrastaisi)? Ja kirjanmerkkien tallentaminen omalle koneelle ei ole kivaa jos joskus vaikka surffaisi kirjaston koneelta. Siksipä niitä on hyvä kerätä verkkoon.

Sanakirja.org – Sanakirjat ovat käteviä, etenkin kun ne löytyvät samasta paikasta kun muukin internetissä oleva tauhka: internetistä. Monia on tarjolla, osa ilmaisia, osa maksullisia. Tämä kyseinen tarjoaa lisäosan Firefox-selaimeen, which is nice.

Flickr – Kuvien jakaminen verkossa on helppoa, kätevää ja nopeaa. Ilmaisiakin on, mutta Flickrissä voi kuvilleen saada isonkin yleisön. Tietenkin jos ei halua näyttää kuviaan kenelläkään voi niitä säilyttää vaikka omalla koneella.

Rokote.fi – Työterveyshoitaja kehui tätä. Sanoi, että heidän rokotespesialistitkin (vai mitä ne nyt oli) käyttävät tätä kyseistä palvelua. Näiltä sivuilta voi kätevästi tarkistaa tarvitseeko lomareissua varten käydä neulottavana. Kas, Ruotsissa puutiaisaivotulehdukseen olisi riskinarvion perusteella harkittava rokotesuoja. Kts. myös UM:n Uusimmat matkustustiedotteet.

Google Maps – Karttahan tunnetusti ei ole territorio (kts. Wikipedia), mutta hyvä kartta voi olla suureksi avuksi. Etenkin kätevää on mahdollisuus luoda omia karttoja, vaikka lomareissun suunnitteluun.

Montakos näitä tässä oli? Kuusi. Hmm… vielä neljä. Tämähän on yllättävän vaikeata. Helpottaa, hauskuuttaa ja hyödyttää kaikkien netinkäyttäjien elämää (verkkopankkien ja Googlen haun ohella)? Joita ei YLE listannut…

Tohtori.fi – Yksi asia jota jengi hakee verkosta on tietoa omasta tai muiden terveydestä. Siksipä varmaan on helpottavaa löytää tietoa asiasta. Varmaan ehkä jopa hyödyllistäkin.

Last.fm – Täältä voi saada musiikkisuosituksia, seurata mitä kaverit kuuntelee ja myös pitää kirjaa omista kuunteluista. Mielenkiintoista on myös seurata mitä musiikkia kuunnellaan, ne ovat hyvin erilaisia top-listoja kuin vastaavat viralliset.

Blogilista.fi – Pitäähän tämäkin sosiaalinen verkosto mainita. Blogilistalla on 16000 kotimaista blogia arjesta ja harrastuksista työasioihin ja vakavampiin juttuihin. Kannattaa myös katsoa blogispotti.fi.

Hintaseuranta.fi – Kätevä palvelu hintojen vertailuun, hiukan selkeämmän oloinen, mutta valikoimiltaan ei yhtä monipuolinen, kuin Vertaa.fi.

Siinäpä ne.

Published

6 comments

  1. Mitäköhän tuo vero.fi teki YLEn listalla? Hemmetti se sivusto ei ole nähnytkään helppokäyttöisyyttä tai selkeyttä. Ja jotta asiat menisivät vielä enemmän päin mäntyä, niin saitti on toteutettu (edelleen) frameilla.

  2. YTHS:n hoitaja sanoi, että rokote.fi liioittelee suosituksissaan, koska taustalla ovat tahot, jotka hyötyvät siitä, että ihmiset ottavat kalliita rokotuksia.

  3. Janne: Olisin tavallaan odottanut, että YLEn listalla olisi ollut tv-maksu.fi ;)

    PA: Niin, kyseessähän on GSK:n palvelu. Terve järki ja lähdekritiikki tietenkin sallittu.

  4. Tulen käyttämään oheista listausta uudelleenkoulutustarkoituksessa organisaatiossa, jonka hyväksi työskentelen. Kiitos. Kaikki krediitit ohjaan tänne, “sukupolvikysymykseen” kulmioituvat haukut ja olkien kohauttelut pidätän itselläni.

Comments are closed.