Melkein vuosi

Kahta viikkoa vaille vuosi digitelevisioaikaan siirtymisestä.

Miltä nyt tuntuu? Miltä pitäisi? Yllättävän usein kuva jähmettyy paikalleen useiksi sekunneiksi. Se on aika ärsyttävää. Hirveästi muuta eroa en ole juurikaan huomannut. Tai ehkä olen vain tottunut. Ihminen on vähän sellainen, että tottuu. Huonoihin silmälaseihinkin kuulema tottuu, jos niitä käyttää koko ajan, olen kuullut sanottavan.

Muutenhan meno on samanlaista kuin aikaisemmin. Massamedia on massamedia.

Onneksi maatamme vaivaavat katsojaepäystävälliset epäsäännölliset ohjelmien lähteysajat ovat siedettävämpiä kun digiboksissa hyrrää Auto Scheduler.

Published

7 comments

 1. Me siirryimme vasta helmikuussa, koska asumme kaapelitalossa. Tuossa olohuoneessamme majailevassa Topfieldissä minua risoo eniten tekstitys, joka välillä toimii ja sitten taas ei. Esim. tänään tallenteelta Beckiä katsellessa oli ihan turha kuvitella teksteihin turvaavansa. Ne oli kasvaneet fontikooltaan ja luiskahtaneet puoliksi ulos ruudusta (vasemmalle valuivat).

  Viime viikolla ne olivat ok. Juskus alkukesästä samalaiset kuin tänään. Eikä mitään ole säädetty!

  Onneksi oli ruotsia, ranskaa en olisi ymmärtänyt!

 2. Ajatuksenani oli siis: melkein vuosi siitä virallisesta digisiirtymäpäivästä jolloin analogilähetykset eivät kuitenkaan vielä oikeasti loppuneet, vaikka sitä ei digitv.fi-saitilla sanotakaan.

  Tekstitysongelmia en ole omassa Topfieldissä huomannut, mutta toisinaan se kaatuu, kuten niin monen vehkeen on tapana.

 3. Kyllä maailma muuttui analogian hävitessä. Edellisenä yönä oli vatsa sekaisin, kun ei ollut vieläkään digiboksia. Vaimon kanssa harkittiin ulkomaille muuttoa, koska Suomessa elinehdot olivat menneet näin tiukalle. Lapsen tulevaisuus huoletti.

  Amerikan sedältä saatiin yllättäen avustuspaketti. Oli siellä uutisista kuullut, että täällä on tällainen mullistus. Perheellämme asiat ovat nyt mallillaan, mistä olemme kiitollisia. Kaikille ei käynyt yhtä hyvin. Pyrimme kuitenkin jakamaan omastamme ja jaamme torrentilla internetissä kaiken digiboksimme sisällön.

  Oli se hienoa nähdä digitelevision antia: valtavasti (11) kanavia, mistä katsoa samat ohjelmat kuin neljältä aiemmin. Selkeästi parempi laatu siis.

 4. Henkilökohtaisesti odotan jo kovasti pyykinpesun digitalisoitumista. Oletettavasti kirjo- ja valkopyykille tulee silloin hankkia omat erilliset pesukoneet.

 5. Tuleeko nyt televisiota katsottua enemmän? – Ei, tai ehkä jonain päivänä.
  Ainakin sitä suunnittelee katsovansa ohjelmia nykyään paljon aikaisempaa enemmän, kovalevy täyttyy kaikenlaisesta mahdollisesta, – pitääpä-katsoa-tämäkin-ohjelmista. (Jotka jäävät sitten kuitenkin katsomatta)

  Pitäisiköhän hankkia tuollainen uusi, tallenna neljää ja katso viidettä kanavaa-digiboksi? Siinä voisi ainakint allentaa, jos ei muuta. Tulisiko näin televisioluvallekin enemmän vastinetta?

 6. Omalta osaltani täytyy todeta että television digitalisoituminen on parasta mitä on vähän aikaan tapahtunut. Jätimme boksin hankkimatta ja kertaakaan ei ole kaduttanut. Varsinkin kun huomaa mitä kaikkea sitä ehtii tekemään toosan tuijottelun sijaan.

Comments are closed.