Ma mitä Tukholmasta kirjoittaisin?

On pitänyt kirjoittaa Tukholmasta. Siitä miten länsinaapurimme pääkaupunki on yhtä oiva lomailukohde kuin moni muu Euroopan kivikylä. Etenkin kesällä, kun on aurinkoista ja lämmintä. Mutta en ole oikein saanut kiinni mistään kohdasta niin, että siitä tulisi jotenkin hyvä paketti kirjoitettavaksi.

En tiedä aloittaisinko siitä miten Tukholma-kortti osoittautui järkeväksi hankinnaksi. Sillä pääsi vaikka minne ja matkusti julkisilla. Kortin olisi voinut ostaa laivalta, mutta siellä myytiin vain kahden päivän kortteja, tarpeemme oli kolmeksi. Ostimme omamme hotellista. Kortti maksoi itsensä takaisin (580 SEK/3 pvä) – pääsimme jopa hiukan voitolle.

Toisaalta voisin aloittaa kirjoittamisen ruoasta, kehaisemalla ravintoloita East, Andalucia ja Brasserie Godot. Tai ylistämällä Diablo nimellä kulkevaa tummaa ja vahvaa kahvia jota ostin itselleni tuliaisiksi Hötorgshallenin kahvi- ja teekaupasta (hallin kebabmesta on myös oikein oiva lounaspaikka). Olisi myös paikallaan todeta Tukholmassa olevan hyvin paljon sushia tarjolla, niin paljon, että se jotenkin oli huomioitavan arvoinen asia. Ja kaikki näkemäni annokset olivat hienoja: upean näköisiä rullia ja kauniita asetteluita.

Jossain vaiheessa kirjoittaisin ehdottomasti siitä miten petyin Nokia Mapsin kartalta löytyviin ravintolamerkkeihin: Niistä ei ollut apua. Enkä oikein vakuuttunut n. 8 euroa maksaneesta Wcitiesin Tukholman City Guideista kännykkään. Sitä oli hankala käyttää eikä se mielestäni loistanut sisällölläkään. Saman verran maksava opaskirjanen, sellainen paperinen, olisi varmaan ollut parempi sijoitus. Mutta itse karttasovelluksesta oli kyllä jopa hyötyä kaupungilla liikkuessa. Olisin varmaan myös käyttänyt kännykän Google Mapsia, jollei tiedonsiirtohinnat olisi niin poskettomia kuin ovat.

Shoppailusta tuskin kirjoittaisin, se kun ei oikein ole minun juttuni, mutta voisin mainita Södermalmin Designtorgetin ja Kungsgatanin Stockhomen, jotka molemmat olivat täynnä kaikenlaista… niin… vaikka mitä. Muuta en varmaan ostamisesta keksisi kirjoittaa.

Nähtävyydet ovat nähtävyyksiä, ja niistä löytyy vaikka mitä vaikka mistä, joten niistä myöskään juurikaan jaksaisi kirjoitella.

En tiedä. Oli kuitenkin mukava viimeinkin oleskella Tukholmassa pidempään ja rennommin kuin puoli päivää krapulassa tai jollain seminaari- tai työreissulla.

Ehkä tyytyisin kuitenkin vain hitaasti, mutta kiireettä, julkaisemaan kuvia reissusta asiasanalla STO08 niin kuvablogiini kuin Flickr-tililleni, ilman sen kummempia selityksiä tai juttuja.

Published

2 comments

  1. Aioin kysyä, että miksi käytät tuollaista tägiä Stockholmin sijaan, mutta näköjäänhän noissa on myös se.

Comments are closed.