Vähemmän enemmällä

Kun bussia odottelee eikä se koskaan tule ja sen jälkeen kaivaa netistä, että bussivuoroja jää ajamatta kuljettajapulan vuoksi, on naurussa pitelemistä kun sen jälkeen lukee jutun siitä, että bussiliput uhkaavat kallistua.

Näin julkisissa matkustavan näkökulmasta tämä vaikuttaa siltä, että mitä heikommaksi palvelu muuttuu, sitä enemmän siitä nyhdetään fyrkkaa. Kohta bussiliput varmaan maksavat 10 euroa ja bussilinjoja on vain yksi, joka sekin ehkä kulkee kerran päivässä.

Published

7 comments

  1. No näinhän on kapitalismin ihmemaassa Virossa, jossa junat yksityistettiin. Niinpä jos haluaa vaikkapa Tartusta Tallinnaan, junia menee kaksi päivässä ja se maksaa enemmän kuin jos menee bussilla.

    Koskakohan tajutaan, että joukkoliikenne on vähän niinkuin vesijohdot tai tiet, eli ne eivät koskaan tee voittoa, mutta ovat kuitenkin olennaista infrastruktuuria. Muuten eletään kuin Albaniassa.

  2. Jo, har sett hlebs lista. Prefererar antingen spåra, eller att slita tossorna.

Comments are closed.