Statseja pitkän tauon jälkeen

Tämä WP-StatPress -plugi (via) vaikuttaa aika mukavalta.

Vielä kun tulisi katseltua statistiikkoja. Sellaista ei oman blogin ohelta enää tapahdu yhtä usein kuin joskus. Eikä asiasta ole pahemmin täällä kirjoiteltu kohta kolmeen vuoteen. Hmm… ehkä pitäisi. Harmaalla [tai ilman tyylejä näin hakasuluissa] kolmen vuoden takaiset luvut.

Selaimet

  • Firefox 53,5 % [47,2 %] (joista v. 2.x n. 13 %)
  • IE 32,7 % [31,6 %] (joista IE7 74,71 % ja IE6 24,62 %)
  • Safari 8,6 % [9,4 %]
  • Opera 2,4 % [5,6 %]

Firefox kasvattanut hiukan osuutta kolmessa vuodessa, IE pysynyt hyvinkin samoissa luvuissa, kun taas Safari pudonnut vähän ja Opera aika paljonkin. Netscapea ei Googlen analytiikassa näy, sen sijaan Playstation 3 kyllä (mutta vain kahdella käynnillä).

Käyttikset

  • Win 77,5 % [75,7 %] (joista XP 73,8 % ja Vista 24,2 %)
  • Mac 17,6 % [15,5 %] (joista intel 79 % ja PPC 21 %)
  • Linux 4,0 %[3,9 %]

Vanha mäkkikäyttis (OS 9) kadonnut kokonaan, mikä ei tietenkään ole erityisen ihmeellistä. Vista ei tunnu olevan erityisen pop, mikä sekään kai ei ole erityinen yllätys. Kolme vuotta sitten ei juurikaan käyttöjärjestelmissä näkynyt iPhonea, iPodia tai Symbiania, nyt näkyy (hyvin marginaalisesti tosin).

Maat
Finland, Sweden, United States, United Kingdom, Ireland.

Mitään mullistavia muutoksia ei näytä tapahtuneen. Kolme vuotta sitten tilastot tuli katseltua Awstatsista, nykyään Google Analyticsista. Hakusanoista päätellen viimeisen kuukauden aikana on tänne eksytty hakien koordinaatteja, herätysvaloa, kahvimyllyä, punaista nappia ja oman kirjan tekemistä (kestosuosikin Wettest place on earth, ohella).

Ja tätä kirjoittaessa skrubussa on ollut 30 visiittiä ja viimeisin kävijä on katsonut juttua vuodelta 2004: Jänis istui maassa.

*

Muistakaa perjantain blogipikkujoulut.

Published