Kuvahaaste

Schizo nakkasi tänne kuvahaasteen:

  1. Mene kuvakansiosi (tai missä ikinä säilytätkään kuviasi) neljänteen alakansioon.
  2. Valitse sieltä neljäs kuva.
  3. Postaa kuva blogiisi ja kerro samalla kuvan tarina.
  4. Haasta neljä ihmistä.

Päätin kaivaa kuvan digitaalisen kenkälaatikkoni uumenista. Meemin ohjeistus vei minut kuvaan huhtikuulta 1999.

juomalasi lehmä

Mistä tässä kuvassa oikeastaan on kyse? Samaisessa kansiossa on paljon lähikuvia erinäisistä esineistä, otettu Canon PowerShot Pro 70:llä. En ole koskaan omistanut kyseistä kameraa… hmm?

Lasi sen sijaan tuo heti muiston. Kyseessä on yksi monista Keravan Maxista 90-luvun alussa opiskelukämppään (joka sijaitsi Uudessakaarlepyyssä) hankituista laseista. Tykästyin silloin näihin mukavan ruraaleihin ja yksinkertaisiin halpohin kitsch-laseihin joiden nimi oli piste iin päällä; Hintalapussa luki “Juomalasi lehmä”. Näistä osa on vieläkin käytössä. Osa hajonnut, mutta uusia hankittu matkan varrella. Uusissa kuitenkin reliefi on epäselvempi, yksityiskohdat kadonneet. On tainnut muotti kulua vuosien mittaan.

Ainiin, tuo kuva. Juu, nyt muistan. Tein tuohon aikaan opetushommia PrePress Centerille, kamera oli sieltä lainassa jotta sen käyttö tulisi tutuksi. Räpsin paljon kuvia, säästin vain viisitoista. Kameralle piti tehdä ColorSync-profiili värinhallintaa varten, mutta se ei onnistunut koska kamerasta ei saanut “älyä” kytkettyä pois päältä.

Tapojeni mukaan, kuvahaasteen ohjeiden vastaisesti, en haasta ketään meemiin mukaan, mutta sehän ei varmaan estä esimerkiksi Nikkeä kaivamasta omista kuvistaan jotain julki ;)

Published

6 comments

  1. mistä näitä laseja nykyään saisi? tiedätkö mallin nimen niin voisi edes etsiä? olen etsinyt tällaisia laseja vaikka kuinka kauan!!

  2. En tiedä mistä nykyään saa, mun lasit on suurimmalta osalta hankittu 90-luvulla Keravan Maxista. Silloin hintalapussa luki “Juomalasi lehmä”. Muuta en tiedä (muista).

Comments are closed.