Särö kirjasuhteessa

Yllätyin, kun yksi Blurb-kirjoistani hajosi heti ensimmäisellä katsomiskerralla. Kyseessä ei edes ollut kovakourainen käsittely, vaan ihan normaali selaaminen. Hivenen noloksi tilanteen teki sen, että kyseessä oli lahjaksi annettu kirja.

Laitoin asiasta palautetta Blurbin asiakaspalveluun. Sieltä vastattiin todella ripeästi ja pyydettiin lähettämään pari kuvaa joista käy ilmi miten kirja on hajonnut ja montaako kirjaa tämä ongelma koskee (olin tilannut niitä useamman). Tein työtä käskettyä ja lähetin Blurbille heidän pyytämänsä tiedot. Sieltä tuli jälleen vastaus nopeasti. Hyvittivät kirjojen (heikkolaatuisia oli kaksi) ja niiden postituksen kokonaan uusintatilauksen yhteydessä käytettävällä hyvityskoodilla.

Asiakaspalvelu siis pelaa, mutta olen muuttunut hiukan epäileväksi kirjojen rakenteen laadun suhteen (painojäljestä en voi valittaa). Noinkohan ne sitten eivät oikein kestä, etenkään kun sivuja on yksi vajaa maksimimäärän? Vai oliko kirjakoneessa heikosti liimaa ja sen hoitajalla liikaa liimaa nenässä sinä maanantaina kun kursivat kasaan kirjani? Tilasin varmuuden varalta hajonneiden kirjojen tilalle kovakantiset versiot, jos vaikka kestäisivät hiukan paremmin. Vähän kalliimmaksihan se tuli kuin mihin korvaus riitti, mutta hei, elämä on.

En minä tämän takia kuitenkaan lähde Blurbia edemmäs kalaan, etenkin kun on jo seuraava(t) kirja(t) mietinnässä, mutta ehkä en tilaa seuraaksi pehmeäkantisia.

Published