Hani, yhdenmukaistin kirjanmerkit

Noin viikko sitten sekoili Photoshop. Nyt on vuorossa selaimen tarina.

Firefox on kotikoneellani jo jonkin aikaa sekoillut kirjanmerkkien kanssa. Vanhat toimivat, mutta uudet eivät vaan tarttuneet. Tai siis, kun yritin tehdä uuden kirjanmerkin, sen osoitteeksi tuli milloin mitäkin, esim. jonkun aikaisemman sivun Google-mainokset. Aika epäkäytännöllistä. Samoin myös historiatieto jäi tallentamatta. Selain ei millään muistanut, että olin käynyt esimerkiksi Brightkitessä.

Eilen huomasin kuinka jo olemassa olevan kirjanmerkin osoite muuttui kun siirsin sen juuri tekemääni uuteen kirjanmerkkikansioon. Päätin tehdä kopion bookmarks.html-tiedostosta, vielä kun suurin osa oli kunnossa.

Tänään meno yltyi vielä hullummaksi. Yllättäen melkein kaikki kirjanmerkkien osoitteet muuttuivat.

Firefoxin kirjanmerkit sekoilee

Ei hyvä. Oli aika tehdä asialle jotain. Mietin, josko sekoilu johtuisi kaikesta siitä vanhasta roinasta joka on siirtynyt mukana päivityksestä toiseen, aika pitkältä ajalta. Roikkuihan kirjanmerkeissä esimerkiksi vielä kansio Imported IE Favorites, ajalta jolloin IE mäkissä ei enää ollutkaan niin hyvä, etteikö olisi ollut aika siirtyä johonkin parempaan.

Putsailin pois tiedostoja Firefox-profiilistani. Kaikenmaailman kopioita yhdestä ja toisesta, vähän sitä vähän tätä. Mikään ei kuitenkaan tuntunut auttavan (tällaistahan on aina hyvä tehdä ilman suunnitelmaa jotta homma on tarpeeksi sekaista [olin kuitenkin tehnyt profiilikansiosta kopion]).

Siispä päätin poistaa koko ohjelman ja siihen liittyvät kansiot ja tiedostot, hakea netistä tuliterän korkkaamattoman tiedoston ja asentaa koko pläjäyksen uudestaan. Sen tein.

Nyt Firefox toimii hyvin taas. Olisi ehkä pitänyt tehdä aikaisemmin.

Published

3 comments

  1. Lauri: Toiset menee sekaisin linkeistä.

    Arhi: Voi olla. Itse uskon kuitenkin, että kyseessä on kaikenlaisen vanhan roikkuminen mukana. Siksipä eilen en uusinut vain Firefoxia vaan tein archive and installin, sillä epäilen 10.4 versiosta G4-koneelta 10.5:seen Intellin päälle siirtyminen toi mukanaan jotain sopimattomia asetuksia.

Comments are closed.