Henrik VIII:n kuusi vaimoa

Koin tuossa vähän aikaa takaperin pienen Rick Wakeman -herätyksen. Olen ollut tietoinen miehen olemassaolosta jo pitkään, mutta en ole oikeastaan tutustunut tuotantoonsa juurikaan. Vaan kun seuraamaani progarchives.comin arvostelufiidiin ilmestyi useampikin levy, päätin tutustua. Spotify tarjoaa mukavan, vaikkakin aika vajavaisen, kokoelman kyseisen herran levyjä.

Innostuin niinkin, että piti siltä istumalta hankkia musiikkia kuunneltavaksi niihinkin hetkiin joita en vietä koneen ääressä. Katselin iTunes Storen tarjontaa, jossa oli jopa neljän sivun verran tavaraa. Osa valitettavasti DRM:llä tuhottua materiaalia, osa kuitenkaan onneksi ei.

Ostin yhden DRM-vapaan levyn jonka olin Spotifyssa havainnut hyväksi, mutta päätin odottaa muiden ostamisessa hiukan. Kohta DRM katoaa, ajattelin, ja sitten voisi ehkä pikkasen lisää… Harmikseni nimittäin juuri se levy jonka halusin oli “suojattu”.

Ja niin DRM sitten lähti iTunes Storesta. Samalla muuttui hinnoittelumallikin. Wakemanin musiikin kohdalla en havainnut hintojen pompsahdusta (ei mikään ihme :), mutta DRM vei mennessään ison palan tarjontaa. Vain puolet levyistä oli enää tarjolla. Osa kummitteli vielä iTunes Storen hakutuloksissa, mutta vain kiusatakseen olemassaolemattomuudellaan.

iTunes error - the item you&'ve requested is not available

Onneksi kun vanhaa musiikkia hankkii, ei ole kiire. Niinpä odottelenkin tässä käytettyjä levyjä postin kautta. Hitaampaa ja halvempaa, mutta ennen kaikkea paremmalla tarjonnalla.

Published

4 comments

  1. Wakeman on kestosuosikkini, ja koska olen niin vanha ihminen, minulta löytyy vinyylinä tuo Henrik vaimoineen, Arthur ritareineen ja matkustus maan keskipisteeseen.

    Ei ole aika ajanut tuon musiikin ohi.

  2. En minäkään erityisen nuori ole, mutta Wakeman ei vaan ole aikaisemmin ollut osa musiikkimaisemaani. Henkan vaimokatras ja Artturin jengi on tulossa Kustin kyydissä. Matka tuli jo digimuodossa (Classic Tracks -versio).

  3. Hieno tuo youtube-linkki! Herkkupala kaikille jotka haluavat ihailla artistin selkää konsertin ajan! Kyllä olisi ollut 360-asteen areenalle kysyntää tuolloinkin.

Comments are closed.