Sivutus

Missä vaiheessa ylläpitäjien tulisi havaita, että uutispalvelunsa sivutus ei ole käytettävä, ymmärrettävä tai millään tavalla järkevä?

Nelonen.fi / uutisvideoiden sivutus

Published

8 comments

 1. Olen aina luullut että sivutuksen suosio perustuu rahan himoon, t.s. jokaisella “uudella sivulla” on mahdollisuus näyttää uusia mainoksia joista ehkä joku sitten “tärppää” ja raha kilahtaa kirstuun? Siinä tapauksessahan emme ikinä pääse ilmiöstä eroon.

  Tai sitten olen ihan väärässä ja sivutuksen kehittäjät ovat vain idiootteja.

  Joka tapauksessa sinun pitäisi ymmärtää ilmiö paljon paremmin kuin minun..

 2. Sivutus saisi kyllä jäädä historian hämärään. Parempi käytäntö on ladata lisää osumia lennossa, kuten esim. Google Reader tekee.

 3. Ei vaan toimi toi lennosta lataaminen oikein normaalissa webissä kuin toimii Readerissa. Mutta muuten ihan hyvä idea.

 4. niki: Sivutus on analogia joka ihmisen on helppo ymmärtää kiitos kirjojen ja lehtien. Sen pitäisi perustua tarpeeseen jakaa sisältö helpommin hahmotettaviin kokonaisuuksiin tai nopeammin latautuviin sivuihin. Mutta kuten niin monesti olemme nähneet, johtaa yritys ylläpitää pre-internetajan bisnesmalleja netissä usein toteutuksiin jotka sotivat netin logiikkaa vastaan.

  Kyseinen esimerkki tuskin kuitenkaan perustuu mediamyynnin maksimointiin.

  Timo Laak ja Antti: Epäilen, ettei sivutus tule katoamaan erityisen nopeasti. Mutta koska kehitys kehityy ja silleen, en ihmettelisi vaikka lennosta lataaminen tai joku muu juttu nousisi de facto standardiksi.

 5. Ylipäätään videoiden integrointi uutissivustoihin on surkeaa. Kuvausteksteissä on usein vain epämääräisiä viittauksia uutisiin, mutta jo parin päivän (puhumattakaan kuukauden tai vuoden) jälkeen on vaikeaa saada selkoa mistä videossa on kyse.

 6. Tavallaan ollaan siis liikaa kiinni vain tässä ja nyt, eikä ajatella miten jokainen julkaistu juttu rakentaa koko ajan arkistoa johon pääsee kiinni hakukoneilla (ainakin toistaiseksi), mutta jonka hyödyllisyys heikkenee ajan myötä?

 7. Jesh. Jos katsoo verkkojulkaisujen ratkaisuja muutenkin, niin ajankuvan tavoittaminen on aika hankalaa, kun ei saa selkeää 6.8.2001 näkymää. Tämä on yksi syy miksi pidän näköislehti-ajatuksesta, vaikka olkoonkin, että näköislehtiviritelmät tuskin kestävät hirmuisesti aikaa noin tekniikan puolesta.

Comments are closed.