Kiva tutustua ja tervemenoa

Otin tuossa pari päivää sitten Twitteriin New York Timesin seurattavakseni. Ajattelin, että se voisi täydentää BreakingNewsiä.

Mutta. Kun New York Timesin uutisen linkkiä klikkaa Twitterissä, pääsee lehden palvelussa sivulle jossa on otsikko, lyhyt ingressi ja iso kehotus rekisteröityä palveluun. Miksi ihmeessä? Kun Google Newsissä törmää linkkiin joka vie samaan juttuun, samassa palvelussa, pääsee lukemaan koko jutun ilman mitään rekisteröintihässäkkää.

Poistin äsken Twitter-seurannastani New York Timesin. Ei se täydentänyt BreakingNewsiä ollenkaan.

Published

2 comments

  1. Olen kanssa joutunut välillä NYT:n sivuille linkistä, josta onkin auennut sitten vain rekisteröitymissivu. Kun rekisteröityä en aio, olen laittanut toisinaan jutun otsikon Googleen ja kokeillut, josko sama juttu löytyisi jostain toisesta osoitteesta.

    Yleensä tulosten kärjessä on linkki samaan NYT:n juttuun ja samassa osoitteessa. Kuitenkin sillä erolla, että Googlesta jutun linkkiä klikatessa juttu aukeaa kokonaan eikä viekään rekisteröitymiseen, vaikka osoite on täsmälleen sama. Jos päivittää juttusivun, joutuu taas rekisteröitymiseen. Tässä on varmaan taustalla jonkinlainen brändäys- tai ansaintalogiikka-ajattelu, joka tosin ei vaikuta kovinkaan loogiselta.

  2. Timo-Pekka: Lieköhän rekisteröinnin takana ehkä kohdennettua mainontaa tarjolla? En tiedä. Enkä ajatellut ottaa selvää. Ainakaan vielä.

Comments are closed.