Asiaa voi katsoa monelta kantilta

Suomen Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Pekka Hyvärinen sanoo, että internet on tehnyt kaikista aktivisteja – hyvässä ja pahassa. Netti on muun muassa lisännyt kaikenlaisten valitusten tehtailua, koska se on niin helppoa sähköpostitse.

hs.fi: Internetin vapaus saattaa koventaa median lakisääntelyä

Entä jos asiaa katsoo toisesta suunnasta?

Mitä jos ihmiset aina ovat olleet aktivisteja, mutta se ei vaan ole näkynyt samalla tavalla kuin nyt? Mitä jos ihmiset eivät aikaisemminkaan ole olleet erityisen tyytyväisiä, heidän äänensä ei vaan ole kantanut niin monen korviin?

Nyt käytössä on ilmainen palautekanava jonka kautta saa äänensä kuuluviin ilman joukkotiedostusvälineiden moderointia. Yhden ihmisen ääni kantaa pidemmälle ja useamman korvaan kuin aikaisemmin.

Ehkä ennen internettiä vallalla ollut järjestelmä vaan on suodattanut kaiken palautteen ja massan äänen pois kuuluvilta ja tuudittanut esimerkiksi Hyvärisenkin uskomaan että ihmiset ovat olleet tyytyväisempiä aikaisemmin? Sellainen voi jostain näkökulmasta katsottuna varmasti tuntua siltä, että internet saa ihmiset valittamaan enemmän.

Published

1 comment

  1. Herra Hyvärinen ei ole tainnut keskustella ihmisten kanssa ennen intternettiä. Hyvä siis että herra Hyvärinen on päässyt keskustelemaan. Vihdoinkin. Ajatella miten pitkään herra Hyvärinen on ollut ilman minkäänlaista todellista kontaktia muihin.

Comments are closed.