Mikä biisi tää on?

Kuinka usein tulee baarissa kuultua jokin biisi joka ei ole tuttu mutta miellyttää korvaa? Minulle ainakin sitä tapahtu toisinaan. Vaan millä ihmeellä saisi tietoonsa mikä soi?

Sitä voi tietenkin hilata itsensä tiskille ja yrittää tihrustella jossain nurkassa olevaa monitoria siinä toivossa, että saisi lisätietoa. Aina ei näyttöä ole tarjolla, tai sitten siltä ei oikein pysty tulkitsemaan mikä biisi juuri nyt soi. Voisi sitä, usein kiireisiltä, baarimikoiltakin kysyä. Tosin kun on kiire myydä, ei aika anna periksi tuottamattomalle toiminnalle.

Outoa miten kaikkialla soivan musiikin tiedot ovat niin hyvin piilossa. Siksi ihmettelenkin miksei baareissa ole isoa näyttöä joka kertoo mikä soi nyt (ja mikä soi äsken)? Voisi kuvitella, että se lisäisi kiinnostusta niinkin, että ostaa biisin tai kokonaisen albuminkin, kenties. Jos ajatusta veisi hiukan eteenpäin, voisi kuvitella näyttöön myös tiedon miten ja mistä biisin voisi ostaa.

Aivan hurja ideahan olisi ostamisen helpottaminen, eli vaikka se, että illan mittaan automaattisesti päivittyvään soittolistaan pääsisi kiinni esimerkiksi kännykällä tai langatonta verkkoa ymmärtävällä musiikkisoittimella ja listan linkkejä klikkaamalla voisi hankkia itselleen musiikkia. Eikä baarin julkinen soittolista kärsisi siitä, että siltä löytyisi tietoa useamman päivän päähän menneisyyteen. Ja koska soittolista olisi julkinen voisi sitä toki selata myös vaikka läppärillä kotoa, kirjastosta tai miksei jopa baarista käsin.

Tai entä jos tarjolla olisi muistitikku jossa ostohetkellä olisi viimeisen tunnin aikana soitetut kappaleet. Ehkä muistitikulle saisi ostaa koko illan biisit? Ehkä eiliset biisit? Tämä menee kai jo hiukan hulluttelun puolelle. Kuka nyt silleen? No, ehkä joskus tulevaisuudessa, kun joku keksii Jukebox 2.0:n ymmärtäen sen jälleenmyyntipotentiaalin.

Mutta ennen kuin tulevaisuus on täällä lienee paikallaan ottaa yhdet vielä, tietämättä ollenkaan mikä biisi soi taustalla.

Published

7 comments

  1. Shazam to the rescue! Tosin eipä se kovin hyvin toimi, jos on kova taustahäly, kuten ravintoloissa tuppaa olemaan.

  2. Sama juttu muuten tv:ssäkin pyörivän musiikkivideovirran kanssa. Miksei jostain voi täpätä päälle tietoa siitä, että mikäs musiikkivideo se tässä pyörii, jos esittäjä ja biisi eivät ole entuudestaan tuttuja?

  3. Marjut: Radiokanavien soittolistat? Joillain on jo, mutta missä linkit lisätietoon/kauppaan?

  4. Ei minulla ole muuta sanottavaa kuin, että mietimme kerran vastaavaa juttua, mutta sanonpa nyt.

    Shazam tosiaan auttaa radio- ja tv-ongelmiin. En tiedä, saako vastaavaa muualle kuin iPhonelle.

  5. Olen osallistunut tapahtumaan (yökerhossa), jonka jälkeen dj antoi illan parhaat palat levynä tilaisuuden järjestäjälle, ja niitä sitten polteltiin kaikille osallistuneille. Oli ihan kiva fiilistellä illan tunnelmia biisien tahdissa myöhemmin kotona. Laitontahan tämä toki oli, mutta ideasta voisi varmaan jalostaa laillisen version.

Comments are closed.