Parin euron heitto, osa 2

Tämä on jatkoa jutulle Parin euron heitto.

Sähköpostimies polki eilen inboxiin vastauskirjeen Help Deskiltä, otsikolla Ratkaisu palvelupyyntöön.

Kertoivat, että että luottokortin tiedot haetaan kahdesta eri kannasta. Sisäänkirjautumisen jälkeen näkyvällä sivulla tiedot tulevat ajantasaisesti Luottokunnan järjestelmästä ja Kortin tapahtumat -sivun tiedot tulevat pankin omasta kannasta. Tämä järjestely saattaa toisinaan näyttää eri summia eri sivuilla.

Kiitin vastauksesta, mutta huomautin, ettei se tarjonnut selitystä 1,98 euron heittoon sillä vaikka nollasin luotto-osuuden olivat molemmat summat muuttuneet maksetun määrän verran mutta heittoa oli kuitenkin samat 1,98 ja, että nimenomaan etusivulla oleva summa oli se joka näytti väärin (eli se tieto joka tulee Luottokunnalta). Pyysin Help Deskiä selvittämään mysteerin ja palaaman pikaisesti.

Tänään sain uuden ratkaisun.

Käy ilmi, että jostain syystä iTunes Store on viime kuussa tehnyt 1,98 euron varmennuksen kortiltani, mutta maksu onkin ollut vain 0,99 (ostinhan vain yhden biisin). Kyseinen varmennus on jäänyt “roikkumaan” (lainausmerkit ovat Help Deskin käsialaa) verkkopankkiin ja poistuu sieltä kuulemma automaattisesti.

Tämä jälkimmäinen ratkaisu kuulostaa jo sen verran uskottavalta, että tyydyn siihen ja lopetan Help Deskin kiusaamisen, etenkin kun summat nyt täsmäävät ja vastaukset ovat tulleet ihan mukavan nopeasti.

En voi kuitenkaan olla ihmettelemättä, miten tuommoinen varmennus voi jäädä noin vaan “roikkumaan” kortilleni usean viikon ajaksi. Systeemissä on jotain mätää.

Published

3 comments

  1. Isälläni jäi joskus autonvuokrauksen yhteydessä useamman sada punnan (summa oli muistaakseni yli tuhat euroa) varmennus kortille kummittelemaan. Kun summa oli noin iso, tuli luottoraja vastaan jo muutaman päivän jälkeen, ja siinä sitten ihmeteltiin, että kuka maksaisi ravintolalaskun, ja miksei kortti toimi. Asia onneksi selvisi luottokuntaan soittamalla, mutta todella erikoinen juttu silti, varsinkin kun kyse oli niin isosta summasta.

  2. Samoin itselläni yhdysvaltalainen hotelli varmensi laskun (n. 500 e) kortilta kahteen kertaan, jolloin myöskin luottoraja ylittyi.. N. viikon kuluttua ylimääräinen varmennus poistui. Soitto pankkiin heti kun asian huomasin selvensi tilannetta mutta kyllä kummastutti ja ärsytti kovasti.

  3. Jag har också varit med om samma sak ett par gånger. Om firman i fråga glömmer bort att annulera reserveringen blir den kvar i systemet på obestämd tid. Jag var också tvungen att kontakta banken för att få bort den onödiga reserveringen.

Comments are closed.