Elokuviin?

Ihmisen, joka kännykän selaimella, pienellä pystyruudulla, onnistuu www.finnkino.fi-osoitteessa, jossa on näyttöä monikertaisesti suurempi sivusto, kirjautumaan palveluun, löytämään haluamansa elokuvan ja sille näytöspäivämäärän sekä -ajan, ja tämän lisäksi vielä varamaan liput tahtomilleen paikoille, pitäisi saada jonkinlainen mitali.

Missä on Finnkinon yksinkertainen verkkosivu pienille näytöille? Missä palvelu niille, jotka ovat niin hulluja, että yllättäen keksivät haluavansa elokuviin, mutta ovat ainoastaan puhelimen päässä internetistä?

Yllättävää kyllä, todistin eilen kuinka Nokian 6710:lla pystyi siihen, mihin oma vanha N95 ei taipunut. Se ei kuitenkaan ollut tuskatonta. Kiroilua ja sadattelua oli vähintään yhtä paljon kuin näytön vierittämistä, toiminnallisuuksien etsimistä ja oudosti toimivaa kännykkäselainta. Kyse ei ollut päättäväisyydestä vaan maniasta, pakosta todistaa mahdoton: Mennä rohkeasti sinne missä Finnkino ei selvästikään tahdo tehdä bisnestä. Onnistuminen oli yllätys (kyllä, jopa paikkojen valinta toimi), liput varattiin, mutta ei sitä tahtoisi tehdä samaa uudestaan.

Olin, kun pääsin isomman ruudun ääreen, odottanut löytäväni iPhonelle Finnkinon applikaation. En löytänyt. Löysin kyllä wap.finnkino.fi:n, mutta siellä asuu se yksi ja ainoa kännykkäruudulle sopimaton saitti. Hiukan ironista, tavallaan.

Olen tavallaan yllättynyt miten heikosti Suomen suurin elokuvateatteriketju toimii verkossa. Haloo! Nykyhetki kutsuu menneisyyttä – kuuleeko kukaan?

Published

10 comments

 1. Sain tutulta linkin tähän kirjoitukseen koska paraikaa pohdiskelen mobiiliversion telemistä omasta nettisivusta.

  Itsellä on muistikuva että Finnkinolla olisi joskus ollut ihan fiksut mobiilisivut, ehkä juuri sen perintönä heillä on osoite wap.finnkino.fi -osoite olemassa vaikka siellä on ne tavalliset nettisivut.

  Finnkinon kaltainen leffateatteri pääsisi mielestäni mobiilissa alkuun suht ysinkertaisella sivulla jossa olisi listattuna leffat, teatterit ja esitysajat.

 2. jeejee: Aivan, yksinkertaiset ja informatiiviset sivut riittäisivät kunhan siihen tulisi vielä varaaminen/ostaminen mukaan (sillä sehän toimii mobiilissa, mutta on vaan taitollisesti päin kukkasia).

 3. Tätä se teettää kun aitoa kilpailua ei enää ole. Kännysurffareiden rahat eivät kiinnosta koska he kuitenkin lopulta tulevat Finnkinon teatteriin jollain toisella keinolla.

 4. Itse yritin ostaa tuolta syntymäpäivälahjaksi lippuja ihan pöytäkonetta käyttäen, mutta meni liian vaikeaksi. Tämän kämmäyksen tekee suureksi saavutukseksi sen että sivusto oli edesmenneen Icon Medialabin parhaita keissejä joskus www:n alkuhämärässä (jos en ihan väärin muista).

 5. Olen tuskaillut saman kanssa. iPhonen näyttöön sivu mahtuu sentään jotenkuten.

  Hauskaa tietty sekin, että tuohon täytyy kirjoittaa www-liite eteen, jotta sivu toimii. Kerran arvelin, että olin arvannut nimen n-kirjainten lukumäärän väärin, kun sivua ei meinannut löytyä.

  (Lippua varatessa päätyy myös sivulle, jossa puhutaan ostamisesta, etukäteen hankitulla sarjalipulla näytökseen menevä joutuu menemään paikalle tuntia ennen näytöksen alkua ja muuta hupsua. Elokuvateatteripalvelussa olisi parannettavaa joka tasolla.)

 6. Tino: Niin, miksi uudistaa palvelua jos nykyinen tuo tarpeeksi rahaa? Lippupalvelulla lienee sama ajatus. Kaikki sitä haukkuu, mutta kuitenkin isojen konserttien liput menevät kaupaksi silmänräpäyksessä.

  Peter Aulén: Mulla on mielikuva, että tuo tällä hetkellä toiminnassa oleva ei olisi Iconin tuotantoa vaan 2nd Headin. Saatan olla väärässä.

  PA: En jaksanut tässä tarttua Finnkinon verkkopalvelun muihin hassutteluihin.

 7. PA: Olen jo kauan haaveillut automaattisesti päivittyvästä häpeälistasta, jolle www:n osoitteessaan vaativat joutuisivat (ja jolta poistuisivat vian korjattuaan). Siis niin kuin no-www.orgin Wall of shame, mutta jotain paljon näkyvämpää ja vihaisempaa.

 8. Oh, tarkoitin tietysti että @PA. Unohdin, että osana suurta uudistumista olen ottanut käyttöön twitter-notaation.

Comments are closed.