Maanantaipoppia, maaliskuun eka

Koska Vitonen on ollut telakalla jo jokusen vuoden (enkä voi vieläkään olla näkemättä vitosia kuvattavaksi ympäristössäni) ajattelin, että ehkä olisi aika taas yrittää koukuttaa itsensä jonkinlaiseen hullutukseen täällä blogin puolella. Tällä kertaa ei ole kyseessä meemitys vaan poppivideot.

Vaikka pääasiallisesti nautinkin progesta, on minulla popvamma joka etenkin 80-luvulla ohjasi minut valtavirtamusiikin pariin. Nyt kun niistä ajoista on vähintään 20 vuotta aikaa ajattelin kaivaa omaksi ja muiden iloksi yli 20 vuotta vanhoja poppivideoita ja muistoja maantaiden iloksi (ei ehkä joka maanataina, mutta maanantaisin kuitenkin). Syyt musiikkivalinnoille tulevat olemaan hyvin vaihtelevia ja ovat useasti hyvin epämääräisä. Enkä voi luvata pysyväni vain popissa, nimestä huolimatta. Tai no… eikö poppi ole poppia ole poppia (epämääräinen termi)?

En muista koska olisin kuullut biisin viimeksi, mutta muistan sen, kun olin kodinkoneliikkeessä myyjänä ja Alannah Mylesin levy oli ollut jo vuoden markkinoilla kun paikalle saapui mies joka halusi Mylesin uuden levyn. Ai tämän joka ilmestyi jo viime vuonna (1989), kysyin. Eikun uuden, mies sanoi. Ei ole uudempaa, vastasin. No se mitä televisiossa mainostetaan nyt, sanoi mies. Niin, sanoin, tämä se on, vaikka onkin vuoden vanha levy. Ai, en minä sitten sitä halua, sanoi asiakas ja poistui. Myynnin kannalta olisi tietenkin ollut järkevämpää pitää suu kiinni ja rahastaa asiakkaalta “uudesta levystä”, mutta en vaan kyennyt kynimään tätä markkinoinin uhria.


Katso lisää maanantaipoppia

Published

2 comments

  1. Mulla on Pink Floydin Meddle C-kasetilla, suojamuovissa yhä. Revi siitä.

Comments are closed.