Maaginen henkiin herääminen

Anteeksi, mutta on ihan vaan nyt pakko sanoa tämä.

Samalla tavalla kun fänsi tekniikka ei herätä henkiin animaatioita lehden sivulla, ei myöskään iPad herätä kirjojen kuvia henkiin.

Kuva paperilla ei liiku. Liikkuva kuva on tietokoneen ruudulla, vaikka sen triggerinä olisikin, ja kuvassa näkysisikin, lehden sivu(lla oleva pylpyrä). Harry Potter -maailman liikuvat kuvat paperilla ovat, toistaiseksi ainakin, fiktiota.

Yksi tietty laite ei tee kirjan kuvista liikkuvia pelkällä olemassolollaan. Se mahdollistaa mahdollistaa digijulkaisulle liittää liikkuvaa kuvaa mukaan teokseen, ihan samoin kuin on ollut mahdollista tietokoneen ruudulla jo pidemmän aikaa. Ja aivan samalla tavalla kuin aikaisemmin, jonkun (ihmisen) on se liikkuva kuva tehtävä.

Miksi liikuvasta kuvasta ei haluta maksaa, kysyi Sami Viitamäki? Lisäisin sinne antamaani vastaukseen kolmannen kohdan: Tekniikka herättää kuvat henkiin.

Haluan tähän loppuun vielä päästää ilmoille asian tämän: Ruutukaapaus tietokonepelistä ei ole valokuva. Se on kuva, kyllä, mutta se on yhtä paljon valokuva kuin mitä se on öljyväriteos.

Anteeksi.

Published

2 comments

Comments are closed.