Eräänlainen erratum

Ajattelin korjata Anssi Kelan tänään Aamu-tv:ssä kertomaa oikeaan suuntaan.

Kela maintisi Radioheadin In Rainbows -levyn (joka oli netissä myynnissä niin, että kuluttajat saivat maksaa mitä halusivat, tai olla kokonaan maksamatta) ja väitti 80 prosenttia kuluttajista jättäneen maksamatta ja eikös toimittaja napannut siihen. Kuvitelkaa: 80 % jättää maksamatta! Mitään siitä, miten In Rainbows -levyn myynti sujui, ei mainittu. Ihan seiska-/tabloidimeininkiä… huoh. Ei näin.

Ensinnäkin. Ilmaiseksi levyn verkosta imutti noin 60 % kuluttajista. Se on reilusti vähemmän kuin 80 %.

Toiseksi. Vaikka vain kaksi viidestä maksoi (keskimäärin 6 USD) nettosi Radiohead albumillaan mukavasti. Virallisia numeroita ei löydy, mutta moni on arvoinut summan jonnekin 4,8 miljoonan punnan paikkeille. Tempaus onnistui siis erittäin hyvin.

Kolmanneksi. Kyseessä ei ollut vain musiikki digitaalisessa muodossa, vaan myynnissä oli myös erilaisia fyysisiä tuotteita (erikoispaketteja, vinyylejä, jne jne).

Näin.

Lopuksi toivotan Kelalle onnea keikalle tänään, joka on siis Radioheadin myyntitempauksen inspiroima “maksakaa mitä haluatte tai olkaa maksamatta jos siltä tuntuu” -keikka Tavastialla, olkoon kaikki sen eteen tehty, että outo ankka on saatu tuntemaan itsensä halukkaaksi erota rahoistaan esiintyjän iloksi.

Published

1 comment

Comments are closed.