Idea kilpailusta

Kuvitelkaa kilpailu jossa houkuttimena olisi jotain jolla saisi kerättyä paljon osallistujia, esimerkiksi huomattava summa rahaa, jotain arvokasta (kuukauden lomamatka, kaikki kulut maksettu) tai jotain todella himottavaa (tällä hetkellä vaikka iPad). Ei erityisen vaikea ajatustehtävä, tällaisia kilpailujahan on mielin määrin.

Kuvitelkaa sitten, että kilpailu olisi jaettu esimerkiksi kolmeen osaan, joista jokainen haastaisi osallistujia hiukan ja vaatisi älynystyröiden hieromista. Tällaisenkaan kilpailun kuvitteleminen ei ole vaikeata, näitähän on ja niistä keskustellaan ympäri verkkoa, osasta kirjoitetaan joukkotiedotusvälineissä. Ihmiset innostuvat ja kertovat kilpailusta, kehuvat älyään ja näppäryyttään: Saavat loistaa hetken.

Nyt kuvitelkaa, että tällaisella kilpailulla olisi rajoite. Mitä useampi osallistuu, sen pienempi on voitto. Tai, jos osallistujien lukumäärä nousee yli jonkun tietyn määrän, ei kukaan voita mitään.

Osallistuistko? Kertoisitko kaverille miten pärjäsit? Ilahduttaisiko jos kilpailu näkyisi joukkotiedotusvälineissä? Harmittaisiko jos osallistujia tulisi liikaa?

Lisäys vähän myöhemmin: Entä jos kyseiseen kilpailuun osallistuminen vaatisi yhden kaverin mukaan kutsumista?

Published

2 comments

Comments are closed.