2 comments

 1. No olikos siitä sitten mitään iloa ylipäätään? Yksi asiakas kyselee saitilleen liketysnakkulaa, joten kiinnostaisi tietää hyötyykö siitä millään tavoin.

 2. Mulle bloginpitäjänä ei liketyshärpäkkeestä ollu mitään iloa oikeastaan. Näin jossain vaiheessa Facebookin puolella jonkun tykänneen jostain jutusta, mutta siinä se anti minulle. Olin jo alusta pitäen niin skeptinen homman suhteen, että en jaksanut paneutua analytiikkapuoleen.

  Toisaalta minä katselen asiaa täältä jokusen blogin ja aika vähäisen lukijamäärän kulmasta. Muille asia voi näyttäytyä eri tavalla.

  Sivustot, joilla on paljon kävijöitä, kuten Facebookilla itsellään, saattavat hyötyä like-napista: sillä voi saada näkyvyyttä Facebookin muurien sisäpuolella lukijoiden avulla ja lukijoiden uutisfiidissä. Halpaa markkinointia.

  Sitäpaitsi kun jollain sivulla on tieto moniko on tykännyt (tai nähnyt, merkannut käydyksi/luetuksi, jättnyt reviirimerkkinsä, halunnut kertoa muille asiasta, liittää jutun omaan identiteettiinsä) saattaa se nostaa sivun arvostusta toisten silmissä kun saapuvat sivulle itse (vrt. suosittelu YouTubessa).

  Toinen tapaus jossa liketysnakkula voi olla hyvä asia, on erilaiset tuotteet ja brändit, joiden ympärille, vaikka verkkosivuilla ei olisi paljon kävijöitä. Ihmisillä voi olla tarve ilmoittaa muille pitävänsä jostain tietystä kengästä, makkarasta tai autosta.

  Itse kuitenkin toivoisin Facebookilta analytiikkatyökalua siihen dataan jota nämä miljoonat pienet nappilähettiläät ympäri verkkoa keräävät – jotain tyyliin ‘Google Analytics for Facebook button’.

Comments are closed.