Linkki tyhjään

Hesarin mobiilisaitilla (vai tekstiversioko se virallisesti on?) m.hs.fi – jota toisinaan selaan, yllätys yllätys, kännykällä (tavalliset selaimet käännytetään sieltä pois) – on ärsyttävä ominaisuus joskus ohjata sivulle jossa on otsikko, muttei sisältöä.

Tänään törmäsin tähän: Roskaruoka käy kalliiksi. Kotiin tullessani ajattelin hiukan tutkia asiaa.

Näyttäisi siltä, että kyseinen talousosion juttu, jota hs.fi:n omalla haulla ei löydä mutta selaamalla talousosion etusivua kyllä osuu silmään, asuukin oikeasti Taloussanomien verkkosivulla otsikolla Älä syö valtiota kuralle (sivun title-elementissä “Suolan vähennys säästäisi miljardeja sydäntautien vähentyessä”).

Sitä minä vaan, että on kiva kun konsernin sisällä linkitetään ristiin, siitä hyötyvät kaikki, mutta olisi vielä kivempaa jos linkit oikeasti toimisivat palveluiden eri inkarnaatioissakin (hs.fi:ssä linkki toimii kyllä).

Published

5 comments

  1. Minulla kyllä toimii tuo HS:n mobiilisivusto myös pöytäkoneen selaimella (Opera 10.60/Ubuntu). Ei käännytetä pois. Mutta linkkien kanssa sama juttu.

  2. Niko L.: Mobiilisivusto toimii jos linkki ohjaa suoraan juttuun (ja sisältää ainakin osan muuttujista), mutta jos minä ohjaan Chromen mäkiltäni osoitteeseen m.hs.fi en pääse mobiilisaitille.

  3. Hämmentävää on myös tuo jatkuva otsikon vaihtuminen. Ilmeisesti Hesarin puolella otsikko on vielä hieman myyvempi ja epätarkempi ja itse jutussa oleva otsikko vastaavasti asiallisempi, mutta miksi vielä kolmas otsikko titlessä.

  4. Päädyn myös osoitteella m.hs.fi Hesarin mobiilisivuille, ja pystyn niitä selaamaan ihan hyvin myös pöytäkoneen Operalla. Ainoa ongelma ovat nuo linkitykset toisille sivustoille.

Comments are closed.