Englanti, hyvin lyhyesti

Englannissa ollaan niin ystävällisiä, että lakaisukoneessa, heti sen tekstin alla jossa ilmoitetaan laitteen olevan hitaasti liikkuva, pyydetään anteeksi hitaudesta mahdollisesti aiheutuvaa epämukavuutta.

*

Hotelleissa, varmaan kaikissa, on nykyään jonkinlainen tiedote pesuhuoneessa siitä, että miljoonia pyyhkeitä pestään päivittäin ihan turhaan ja että jos haluaa säästää luontoa voi samaa pyyhettä käyttää useamman päivän ajan – pitää vaan muistaa olla heittämättä pyyhettä lattialle tai ammeeseen. Kuitenkin aika monessa hotellissa (tai B & B:ssä) vaikka pyyhkeen laittaa kuivumaan, kuin kotona ikään, se vaihdetaan kuitenkin. Sitä jää miettimään tuollaisten “säästä luontoa” -ilmoitusten tarkoitusta. Ajatus on hyvä. Mikseivät majoituslaitokset itse toteuta sitä?

*

Greenwich Prime Meridian NeedleKännykän GPS:n mukaan nollameridiaani oli noin sata metriä Greenwichin nollapituuspiiristä itään ja vanha nolla 0.0014 astetta lännessä. Kävin molemmilla.

*

Matkalla (21.7. – 3.8.) askelmittari mittasi 242352 askelta, eli keskimäärin 17310 askelta per päivä. Vähiten askelia 3.8. (takaisintulopäivä): 5747. Eniten askelia 22.7. (Lontoota sinne tänne): 27268.

*

Englantilaisissa kaupungeissa ja kylissä on enemmän roskiksia tarjolla kuin Helsingissä koskaan.

*

Cornwall on hienoa seutua. Jylhä rannikko. Nousu- ja laskuvesi on jännä näky tällaiselle tallaajalle jolle se ei ole arkipäivää.

*

Kuviakin on. Flickristä löytyy uk10 tagilla. Myöhemmin samalla tagilla räpsyblogista, mutta ei ihan vielä (pitää saada vanhemmat alta pois ensin).

Päivitys perjantaina 13. elokuuta: No nyt, kuvablogin tagilla uk10 on eka kuva julkaistu.

*

Niin, ja tietenkin Doom Bar (Sharp’s), Landlord (Timothy Talylor), SA Gold (Brains), Greene King IPA, Haymaker (Hook Norton), Deuchar’s IPA, Southworld Bitter (Adnams), London Pride (Fuller’s Real Ale), Wandle (Sambrook’s), Tawny Owl (Cotleigh), Branoc (Branscombe Vale), Otter Bitter, Dartmoor Best Bitter (St Austell), Cornish Coaster (Sharp’s), Betty Stogs Bitter (Skinner’s), Summer Lightning (Hopback), One And All (Keltek), Clouded Yellow (St Austell), Castle Special (Tintagel), Bay View Sunset (The Bay View Inn), Gem Bitter (Bath Ales), Best Bitter (Palmer’s), Bellringer (Abbey Ales), Stark Raven (The Raven), Raven (The Raven), Harbour Master (DBC), Abbot Ale (Greene King), Oxford Prospect (Shotover), White Horse Bitter, Oxford Gold (Brakspear), Doctor Morton’s Truth Serum (Abbeydale), Brakspear Bitter, Tollgate High Street Bitter, Old Hookey (Hook Norton), I.K.B. (Wickwar), Hobgoblin (Wychwood) sekä kolme muuta (joista yksi oli olut kylässä nimeltä Beer) joille en löydä järkeviä linkkejä (syytän hutiloiden tehtyjä muistiinpanoja).

Published

3 comments

  1. Roskisten määrän verraten Englannissa on kyllä hiton roskaiset kadut verrattuna esim. Suomeen. Ainoastaan ihan pääkadut on siistejä, ja muuten kaikkialla näyttää lähinnä slummilta muovipusseilla kuorrutettuine puineen.

  2. “nollameridiaani oli noin sata metriä Greenwichin nollapituuspiiristä itään ja vanha nolla 0.0014 astetta lännessä. ”

    voitko ilmaista saman yhtenevillä yksiköillä? nyt ei jaxa kvg:tä :=

  3. Kun seisoin Greenwichin nollapituuspiirin päällä, näytti GPS minun olevan 0.0014 astetta lännessä. Kun kävelin sellaiseen kohtaan jossa GPS näytti 0 astetta, huomasin seisovani noin sata metriä Greenwichin nollameridiaanista itään.

    Parempi?

Comments are closed.