Postapokalyptinen juttuidea

Jokos joku on kirjoittanut sellaisen kirjan jossa länsimainen maailma, ei niin hirveän kaukana tulevaisuudessa, romahtaa, joutuu kaaokseen tai muuten sekoaa niin pahasti, että monet ihmiset pakenevat kohti vähemmän kehittyneitä maapallon kolkkia. Suurin osa pakenevista ei kuitenkaan pysty elämään ilman Pilveä, eli koko pallon laajuista tietoverkkoa (joka myös on riippuvuutta aiheuttava), vaan jäävät päätteineen jonnekin josta saavat yhteyden Pilveen ja jossa on myös sähköä (rajallisesti) tarjolla, mutta on kuitenkin mahdollisimman kaukana kaikesta mikä nykyään läntisenä sivilisaationa tunnetaan.

Siellä maanpaossa ollessaan nämä ihmiset tietenkin lisääntyvät ja lapset saavat oppia miten kaikki tieto löytyy Pilvestä. Ja seuraavakin polvi ehtii syntyä ennen kuin sota pamauttaa omasta mielestään hyvin edistyksellisen länsimaisen sivilisaation aikaan ennen nettiä, sähköä tai juuri ihmisiäkään. Vain ne jotka ovat paenneet selviävät, mutta ovat nyt ilman Pilveä tai sähköäkään sen puoleen.

Vaeltaessaan kohti lämpimämpiä alueita, pakolaiset tapaavat eteläisemmän maapallon alkuperäiskansoja – sellaisia jotka eivät juuri ole edes tienneet länsimaisen maailman noususta ja tuohosta. Pakolaiset, kolmessa polvessa, kertovat mistä ja miksi ovat tulleet. Alkuperäiskansat eivät tietenkään voi tajuta mistä pakolaiset puhuvat, koska länsimainen maailma on heidän kuvittelukykynsä ulkopuolella, mutta ottavat pakolaiset mukaan yhteisöönsä.

Elämä jatkuu. Alkuperäiset pakolaiset kuolevat, uusia sukupolvia syntyy ja vähitellen pakolaisten ja alkuperäiskansojen geenit ovat yhdistyneet.

Kaikki pakolaisten mukanaan tuoma tieto ja ymmärrys kutistuu vähitellen suullisena perintönä eläviksi tarinoiksi, jotka tulkitaan, muokataan ja yksinkertaistetaan sopimaan alkuperäiskansojen ymmärryksen viitekehykseen. Kaikki tieto löytyy pilvestä, pilvet ovat taivaalla, tieto on siis taivaassa eli taivaassa siis on oltava jokun henkilön, sillä vain ihminen osaa puhua ihmiselle. Jossain kaukana oli paikka jossa asiat olivat hyvin, mutta josta ihmisten oli poistuttava. Ehkä se sama kaikkitietävä taivaassa rakensi sen hyvän paikan…

Kai joku sellaisen kirjan on jo kirjoittanut.

Published

3 comments

Comments are closed.