Kivat kalenterit, ALE 25 – 40 %

Yksi suosikkikysymyksistäni on jo pitkään ollut lyhyt ja näennäisesti yksinkertainen: Miksi? Asetan itselleni joskus tämän kysymyksen jostain mitä olen tekemässä. Vähän aikaa sitten kysyin itseltäni: Miksi teen kalentereita?

Asiaa pohdittuani sain itselleni, jälleen kerran, selkeäksi sen, että alunperin, ja yhä vaan, päämotivaationi kalentereiden julkaisemisessa on saada kuviani leviämään maailmalle. On jotenkin nautinnollista tietää, että joku muukin pitää kuvistani niinkin paljon, että pitää niitä hetken seinällä.

Niinpä, vaikka vuoden 2011 kalenterit jo ilmestyessään olivat halvempia kuin vuoden 2010 kalenterit (ja tein osasta jopa kooltaan pienemmät, vielä halvemmat versiot) kävin korjaamassa hintoja alaspäin.

Alennukset ovat, kalenterista riippuen, 25 – 40 %. Tätä alemmaksi hintoja ei juurikaan saa.

Omasta näkökulmastani käytännöllisesti katsoen lahjoitan kalenterit pois. Ekonominen hyöty per myyty kalenteri on mitätön, mutta henkinen tuotto sitäkin positiivisempi: Koska raha ei kassaan kilahda, lisääntyy oma onnelisuuteni. Ostajan näkökulmasta asia ei tietenkään tunnu tai edes ole niin, koska fyysisillä tuotteilla on tuotanto- ja postituskustannukset sekä lulu.comilla yhtiönä tietenkin tarve tehdä voittoa.

Kalenterit löytyvät siis osoitteesta stores.lulu.com/skrubu (jota kautta ne myös ovat ostettavissa).

Olen kirjoitellut vuoden 2011 kalenterista aikasemmin kolme juttua:
Kalentereita vuodelle 2011 (osa 1)
Kalentereita vuodelle 2011 (osa 2)
Kalentereita vuodelle 2011 (osa 3)

Published