Tuplasti nopeampi ja selvästi halvempi

Keskustellessani puhelinliittymistä tässä päivänä eräänä satuin huomaamaan, että oma operaattorini ei enää myynyt sitä mobiililaajakaistatuotetta joka minulla oli käytössä. Tämän tilalla oli kolme uutta, joista kallein (“rajoittamaton jopa 15 Mbit/s”) oli halvempi kuin se 512 kbit/s joka minulla oli.

Ohhoh, ehdin ajatella, kunnes tajusin, että näin ne hinnat kilpaillaan koko ajan lähemmäs ja lähemmäs nollaa.

Ei kuitenkaan harmita, vaikka voisikin. Jäin sen sijaan miettimään mitä olisi voinut tapahtua jos operaattorini olisi viitsinyt kertoa minulle mobiililaajakaistamuutoksistaan jo silloin joskus keväällä, jolloin nämä kolme nykyistä tuotetta tulivat myyntiin. Olisivat voineet myydä minulle kalleimman, kertomalla, että saan rajoittamattoman nopeuden hiukan halvemmalla kuin mitä nyt maksan puolesta megasta. Olisin ollut iloinen ja yllättynyt. Olisin tuntenut saavani palvelua.

Toisaalta, mitäpä nuo operaattorit jo asiakkaikseen koukutettuja sen kummemmin paapomaan, johan ne maksavat. Nyt saivat kerättyä puolisen vuotta reilua ylihintaa. Niinpä kävin eilen tuplaamassa mobiilisurffausnopeuteni (=nimellisnopeuden), samalla pienentäen kännykkälaskuani keskimäärin lähes neljänneksellä per kuukausi. Säästöä joka minuutti siis, ehkä jopa jokainen bitti etten sanoisi.

Täytyypä kokeilla, että jos tekee Saunalahden mobiililaajakaistasivun osasta Web Clip Widgetin (huom! linkin takana video) niin tuleeko sitä sitten hiukan usemmin tarkistettua mitä operaattori tarjoaa.

Published