Raitteja ja polkuja

Piti tässä tarkistaa erään kevyen liikenteen väylän nimi Helsingissä. Muistin, että kyseessä on jonkun ihmisen mukaan nimetty raitti.

Tapani mukaan suuntasin selaimen kohti Googlen karttaa ja napsuttelin esiin oikean kohdan vaan eipä siinä näkytkään mitään nimeä. Hmm…? Olen ihan varma, että kyseisellä raitilla on nimi.

Näinköhän Googlen kartalla on muitakin pienempiä reittejä ja raitteja nimeämättä? Kyllä. Tarkistin asian ja huomasin, että eihän ne vain ole nimettömiä, vaan puuttuvat kokonaan. Näyttää puuttuvan myös pieniä teitä joilla autoliikenne on sallittua.

Ei ole muuten Eniron kartta sen parempi sen suhteen.

Onneksi Helsingin kiinteistöviraston kaupunkimittausosasto tarjoaa (nyt näköjään uudistunutta ja käytettävyydeltään vanhaa paljon mukavampaa) karttaa josta löytyy pienetkin raitit ja polut.

Paikallistieto on yhä siis paikallistietoa.

Published

5 comments

  1. Kokeilitko OpenStreetMapia? Se on vielä monin paikoin vajavainen, mutta taas joillain alueilla, varsinkin pk-seudulla, yllättävänkin tarkka (täynnä paikallisten tuottamaa paikallistietoa).

  2. Ainiin, se.

    Nopeasti katsottuna OpenStreetMap peittoaa paikallissisällöllään niin Googlen kuin Eniron, löysin sieltä kolme neljästä testipisteestäni. Kaupunkimittausosastolla on kaikki nimet joten siinä se on parempi, mutta karttana OpenStreetMap on selkeämpi.

  3. Ihan kiva uudistus tuo Helsingin kartta, kun viimein voi vähän intuitiivisemmin liikkua kartalla. Haku on kyllä vähän hankala, kun ei kelpuuta kadunnumeroita, vaan pakottaa aina valitsemaan ne listasta. Hakisi edes ilman numeroa sitten, mutta kun herjaa ettei mitään löydy. Hämäävää.

Comments are closed.