Ceci n’est pas une työtarjous

Sain tänään työtarjouksia sähköpostitse otsikoilla “Flexible Job Offer”, “We’re hiring an additional 15 representatives!” ja “ML Recruiting”. Vastaavia viestejä, lähes identtisin sisällöin, näyttää olevan Gmailin nukkasihdissä mielin määrin. Taitaa vuotaa hiukan yli, kyseinen sihti.

Greetings.

RC company is offering you a well-paid part-time work, for the position of Regional representative.

Location : Europe Union
Salary -depends on region
Age: at least 23 year old, or older

If you are interested, please reply to : Sylvia@cv-eur.com with your resum.

Sincerely,
RC company

Huijaustahan tuo. Hömppäsisältöä.

Viestissä lähettäjän osoite on piilotettu (aina epäillyttävää) joten ainoa tapa vastata olisi käyttää viestissä mainittua Sylvia, Tyson tai mikälie @cv-eur.com -osoittetta, joka on rekisteröity, eilen, yksityshenkilölle Moskovassa.

Ajattelin vain sanoa, että ei kannata vastailla tällaisiin viesteihin. Ei kannata myöskään juosta pankkiin tyhjentämään lähisuvun tilejä.

Opetetaanko missään työväenopistossa, arbiksessa tai peruskoulussa mitään tapoja joilla voi tunnistaa roskaposteja tai etsimään tietoa oikeista paikoista jos viestin sisältö epäillyttää? Tarvetta saattaisi hyvinkin olla.

Published

6 comments

  1. Ceci n’est pas un kommentti mutta näyttävät vuotaneen tasapuolisesti kaikkialle nämä ohittamattomat tarjoukset. Mikä mahtaa olla tavoite näissä? Testata suotimia?

  2. Minäkin sain työtarjouksen jota juuri ja juuri saatoin vastustaa.

    Mä luulen että tavoite näissä on kerätä toimivia sähköpostiosoitteita.

  3. Sanoisin olevani olen samaa mieltä Niken luulon kanssa. Kyseessä lienee saada kerättyä toimivia sähköpostiosoitteita.

  4. jny: Dom har varit ganska aktiva med skickandet.

    Sun äitis: Ei voi haluta saada roskapostia! Tai no, pienenä olin kateellinen kun veljellä oli hilsettä muttei minulla. Halusin minäkin hilsettä. Kaikkea sitä voi haluta. Kai.

Comments are closed.