Maanantaipoppia 44

Ja niin joulu joutui jo taas arjen ja alennusmyyntien pimentoon. On aika katsoa eteenpäin ja kas, siellä se jo häämöttää: Seuraava vuosi, eli 2011 gregoriaanisen kalenterin mukaan.

Tiesittekö muuten, että gregoriaaninen kalenteri otettiin täällä käyttöön vuonna 1753?

Ruotsissa ja Suomessa kalenteriin siirryttiin 1753 jättämällä pois 11 päivää, 17. helmikuuta 1753 jälkeen tuli 1. maaliskuuta.

Kerrotaan, että gregoriaanisen kalenterin tullessa käyttöön monet luulivat menettäneensä elämästään yhtä monta päivää kuin kalenterista jätettiin pois.

Wikipedia: Gregoriaaninen kalenteri

Jokusen päivän kadotetusta elmästään voi varmasti saada takaisin kasarimusiikin avulla. Siksipä tänään maanantaipoppina on, ah niin freessien irlantilaisnuorukaisten rytmi- ja soitinyhtye joka videossaan, kuvattu joulukuussa 1982, samoilee lumisissa ruotsalaismaisemissa lauleskelmassa uudenvuodenpäivästä.

Tiesittekö muuten, että videossa heppojen selässä ei istu irlannin nuoret uroot itse, vaan ruotsalaisia teintyttöjä. Nyt tiedätte.

U2: New Year’s Day (1983).


Katso lisää maanantaipoppia

Published

3 comments

  1. Sinähän äidyt aina soittelemaan meikäläisen iPod-listaa. Muistatko tossa vuosi pari sitten kun saatiin ekstra sekunti (vai oliko se puolikas) uuden vuoden yöhön? Mitä sinä teit sillä ekstralla? Minä räpäytin silmiäni.

  2. Mervi: Joo, mulla on suora yhteys sun iPodiin :D Mitäköhän sillä ylimääräisellä ajalla mahdoin tehdä? En muista. Jotain pikaista pientä varmaan.

Comments are closed.