Migraatioita

Vaihdoin siis puhelinta. Aina kun olen vaihtanut puhelinta, huomaan käyttäväni yllättävän paljon aikaa yhteystietojen siivoamiseen. Tämä johtuu osittain siitä, että on hyvä käydä läpi mitä on vuosien mittaan kerännyt ja tarkistaa mikä on kuranttia ja mikä ei. Heittää pois turhat, päivittää ne jotka pitää päivittää (eivät taida esimerkiksi vanhat @satama.com-osoitteet toimia enää ;).

Osittain yhteystietojen siivoaminen johtuu pakosta. Siitä pakosta, että synkkaus ei oikein toimi kuten sen olettaisi toimivan ja siitä syntyy lisätyötä.

Onnistuin kyllä synkkamaan tiedot tietokoneelta pilveen ja pilvestä kännykkään. Ilokseni huomasin, ettei mitään kadonnut, päin vastoin, yllättäen minulla on yhteystietoja pilvin (!) pimein: Tuplaa, triplaa ja vaikka mitä versiota ja mistä lie löytynyttä. Kaiken lisäksi aina kun muutan jotain tietoja joko pilvessä tai tietokoneella ja synkkaan, sitä enemmän minulla on yhteystietoja. Argh. Vielä mukavammaksi asian tekee se, että yhteystiedoissa ovat osoitteet tuplaantuneet (joillain, ei kaikilla) ja syntympäivät kadonneet (joillain, ei kaikilla).

Yhteystietojen ja synkkausasetusten kanssa tulee siis olemaan puhdetta ja näprättävää vielä pitkäksi aikaa, mutta kyllä se tästä vielä.

Helpommin kävi Delicious-kirjanmerkkieni kanssa, joita tuossa vähän aikaa sitten pähkäilin.

Päätin ottaa käyttöön Evernoten, koska se syö kirjanmerkkejä, osaa jakaa niitä ja, mikä parasta, toimii myös muistikirjana eri päätelaitteilla.

Kirjanmerkkien siirtäminen onnistui näppärästi Evernoten Noteworthy-blogin Making the transition from Delicious to Evernote-jutun kommenteista löytyneellä kätevä Applescriptillä, jolla Deliciouksesta html-tiedostona tietokoneelle tuodut kirjanmerkit sai siirrettyä Evernoteen niin, etteivät alkuperäiset asiasanat tai luomispäivämäärät muutu. Nice.

Evernote toimii minulla myös ostoslistana jota voin päivittää aina kun on tarvetta, riippumatta missä olen (tällaista olen kaivannut jo pitkään).

Ostolistana kokeilin aluksi Mobisle Notes -applikaatiota, joka joka synkkaa Google Docsiin, mutta se ei ollut erityisen kätevä ja kun siirsin kirjanmerkit Evernoteen, ei ollut järkeä pitää yksiä muistiinpanoja yhdessä paikassa ja toisia toisaalla.

Että semmoista kaikkea.

Published

4 comments

  1. Jaha pitänee kokeilla Evernotea, Diigo ei ole ollut järin innostava toistaiseksi.

  2. Evernote tuntuu, tällä hetkellä ainakin, hyvältä, koska siitä on muutakin hyötyä kuin vain olla kenkälaatikko kirjanmerkeille.

  3. Äh, olen nyt vähän kahden vaiheilla. Deliciousille sijaiseksi Diigo tuntuu paremmalta, vaikka onkin ihan särki tällä hetkellä. Evernote on vähän eri juttu…

Comments are closed.