Hevonkakkaa ja muita ajatuksia

En erityisemmin kiinnitä huomiota muotijuttuihin, mutta olen jostain syystä pannut merkille nykynuorten pipomuodin. Se on jotenkin sympaattinen. En oikein ymmärtänyt miksi, kunnes jossain Rock-Suomen osassa näytettiin talvista 70-lukua ja siellä vilahteli samanlaisia pipoja: Nostalgiaahan se – meilläkin oli tuollaiset pipot päässä joskus.

*

Paljonkohan maailmassa on muovisia pesuainepalloja? Tulevatkohan ne kaikki samasta tehtaasta? Montakohan minullakin on ollut? Onkohan pesuainepallon keksijä tyytyväinen?

*

Mukavaa on se, kun koirain ulkoiluttajat keräävät ystävänsä ruoansulatusjärjestelmän loppupäästä kehon ulkopuolelle työntyvät jätökset sopivasti kakanmentäviin pussukoihin. Että muut voi kävellä katuja pitkin ilman pelkoa kenkäin pohjiin tarttuvista epämiellyttävistä ylläreistä. Miksi saavat kuitenkin hevoisten ratsastajat jättää ratsujensa kakat pitkit katuja? Nehän ovat suurempia eläimiä kuin koirat (hevoiset siis) ja kakkaakin määrällisesti enemmän: Kasana korkeammin, läjänä leveämmin. Kyllä pitäsi olla isot kakkasäkit ja kunnon lapio (harjakin?) kaikilla hevoiskuskeilla mukana kaupungilla kun trotuaareja pitkin klopottelevat, kun nykyään enää ei lannoitteeksi kukaan kerää jätöksiä.

(Kesällä junassa vanhemmat opettivat nuorta tytärtään: se ei ole hevoinen, vaan hevonen. Hevoinen, sanoi tyttö. Ikkunasta näkyi Seinäjoki.)

*

Pyörättömät skeittilaudat. Ensin en tajunnut miksi niitä kanniskelevat kaupungilla, sitten päättelin, että käyttävät niitä lumilautoina. Perin näppärää.

Published

3 comments

  1. Krakovassa turisteilla on tapana ajalle ympäri vanhaa kaupunkia perinteisillä hevoskärryillä. Näiden kärryjen ohjastajat keräävät hevostensa ulosteet sellaisella vähän kolehtihaavin näköisellä jutulla. Eli kepin päässä on pieni pussukka ja tämän systeemin ohjastaja sitten asettaa hevosen takapuolen alle, kun heppa näyttää siltä että kohta kakattaa. Tästä haavista jätökset sitten laitetaan kärryissä kiinni olevaan säkkiin. Sitä en tiedä, mihin hevonpaska lopullisesti päätyy, mutta ainakaan keskustan kaduille sitä ei jätetä, mikä on asumisviihtyvyyden kannalta varsin positiivinen asia, vaikka hevosista pidänkin.

  2. Ei mullakaan ole mitään hevosia vastaan, mutta paljon kaupungilla kävelevänä tulee bongattua yllättävän paljon heppakakkaa.

  3. Helsingissä taitaa löytyä kaduilta lähinnä valtion virkamiehen (-hevosen?) kakkaa, kun suurin osa täällä liikkuvista hevosista taitaa kuulua virkavallan piiriin. Ehkä se vähentäisi poliisin arvovaltaa jos konstaapelin täytyisi hädän hetkellä laskeutua kaapimaan kakkaa kadulta.

    Kenties hevoset voitaisiin varustaa hännän alle asennettavilla tuulettimilla niin ongelma katoaisi kun kakka osuu tuul…missä se takki taas olikaan?

Comments are closed.