Seinä ja salama

Vähän päälle kolme kuukautta aikaa siihen, että Roger Waters tuo pariksi illaksi seinäspektaakkelin tänne Euroopan ylämummoon. Pari viikkoa sen jälkeen kaikki kuusi Lontoon keikkaa O2 Areenalla kuvataan DVD:tä varten. Näissä kuudessa konsertissa tulee valokuvaaminen olemaan sallittua, mutta vain ilman salamaa.

Roger Waters will be filming and recording all 6 shows at The O2 Arena in London in May. For these shows, photographs are permitted but we must insist on NO Flash photography. Flash wipes out the images projected on the Wall, which are the most important part of the show. Any person who uses Flash will have their camera confiscated and could be removed from the Arena.

DPRP: Roger Waters – Recording for DVD

Ymmärrän toki, että salamavalojen välkkeet syövät tarkkaan harkitun valomaailman tehoa, eikä sellaista vilkettä ja välkettä ole välttämättä kiva katsella DVD:ltä. Mutta jäin miettimään näkemiäni suurareenoiden konsertteja: Yleisössä salamat välähtelevät, joskus todella tiuhaan ja ihan joka puolella katsomoa. Tietenkin: Pokkareissa ja käänyköissä jyrää automatiikka, eivätkä kuvien ottajat ymmärrä/osaa/välitä asiasta.

Mitenköhän aikoivat tuolta O2 Areenalta, joka vetää sisäänsä parisenkymmentätuhatta harrastelijavalokuvaaja, kerätä kamerat ja kännykät niiltä monilta tuhansilta ja taas tuhansilta jotka ymmärtämättään tai osaamattaan räpsäyttelevät salamavaloa? Eikö kameroita voisi suoraan vaan, kuten tapana on, kieltää kokonaan tai sallia vain ns. “ammattikamerat”. Meinaan kun salamaa jo on väläytetty, on se jo häirinnyt videointia ja silloinhan tavallaan on jo myöhäistä käydä takavarikoimassa räpsyttelijän laitteisto. Kuulostaa tulevalta kaaokselta. Kuulostaa myös siltä, että saa olla aika paljon järjestyshenkilöitä paikalla. Kuulostaa vähän siltä, kuin tulossa olisi kohtaus The Wallista (Are there any flash photographers in the audience tonight? Get them up against the wall!).

Published