Kuulohäiriö haukotellessa

Joskus käy silleen hassusti, olen huomannut, että kun kuunnellessani musiikkia kuulokkeilla satun haukottelemaan oikein kunnolla, on kuin kuulemani musiikki olisi hetken aikaa epävireessä, madaltuisi hiukan. En oikein osaa kuvata sitä muuten kuin vertaamalla asiaa doppler-ilmiöön. Huono vertaus, tiedän, mutta muuten outo juttu se, että joskus käy silleen hassusti.

Published

4 comments

  1. Lieneekö vastaus tässä: “A yawn is a reflex of simultaneous inhalation of air and stretching of the eardrums […]” (en.wikipedia)? Voisi kuvitella, että jos tärykalvo venyy, niin se muuttaa kuultua.

  2. Joo tota sattuu. Joskus ei meinaa kuulla mitään koko biisistä jos sattuu haukottelemaan oikein leveästi.

  3. Totta, toisinaan ääni kuuluu epämääräisesta suunnasta tai häipyy lähes kuulumattomiin.

Comments are closed.