Joka toiselle

Voiko olla olemassa täytettyä kuoppaa? Lähinnä siis sillä ajatuksella, että jos kuopan täyttää, niin eihän se enää ole kuoppa.

Voiko kuoppaa kaivaa? Maata voi kaivaa ja näin syntyy kuoppa, mutta kuoppahan on (esimerkiksi) se osa maan pinnan alapuolella jossa ei ole maata, jolloin sitä ei voi kaivaa koska siinä ei ole maata kaivettavaksi. Tai kiveä louhittavaksi. Vaikka kuoppahan voi syntyä ihan ilman ihmisen avustustakin, ei tarvitse kenenkään kaivaa.

Toisaalta esimerkiksi kaivo on kuoppa jossa on vettä, eli kuopassa voi olla jotain ja se on kuitenkin yhä kuoppa. Vai kutsutaanko kuoppia joissa on jotain aina jollain toisella nimellä, kuten esimerkiksi juurikin kaivo tai vaikka hauta, tervahauta, juoksuhauta, syvänmeren hauta tai ehkä vain uima-allas? Mitä kuopassa voi olla niin, että se yhä on kuoppa? Jotain muuta kuin se aine jossa kuoppa on, ehkä? Toisaalta kaikki kuopat maassa, joissa on vettä, eivät ole kaivoja, syvänmeren hautoja tai uima-altaita.

Mikä oikeastaan on kuoppa?

Published

2 comments

  1. Ei oo. Tällainen tärkeiden asioiden™ ajattelu vie paljon aikaa muilta asioilta ;)

Comments are closed.