Ei erityisen kätevää

Ajattelin, ihan varmuudeksi vaan, hakea erään Prisman aukioloajat, ajatuksella, että kyllähän se varmasti on yhdeksään auki, mutta katotaan nyt jos onkin jotain poikkeuksia.

Haku Googlella tuottaa ensimmäiseksi tulokseksi kyseisen Prisman sivun prisma.fi-osoitteessa. Oikein hyvä.

Prisma.fi:ssä on hämmentävä tuplanavigaatio jossa niin sivun ylälaidassa kuin vasemmassa laidassa on täysin samaa tauhkaa. Ei hyvä. Yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät pienellä hakemisella vasemmasta laidasta (huomasin automaattisesti ensin vierittäväni sivun alalaitaan etsimään kyseistä tietoa).

Sivulla “Yhteystiedot ja aukioloajat” ei ole yhteystietoja tai aukioloaikoja. Ei ollenkaan hyvä. Tai no, onhan siellä prisma.fi-verkkopalvelun tuottajan yhteystiedot. Ja sitten siellä on linkki jonka takaa pääsee “selamaan kaikkien Prismojen yhteystietoja ja aukioloaikoja”. Ei hyvä.

Hops. Nyt ollaan s-kanava.fi:n (!) “Toimipaikkojen yhteystiedot” -osan kohdassa Prisma. Täällä ei ole yhteystietoja tai aukioloaikoja. Ei hyvä. On kahdeksan sivua hakutuloksia: 76 toimipaikkaa, kerrotaan sivulla, muttei sanota mitä on haettu. Ei hyvä. Rajaan hakutuloksia paikkakunnan mukaan, koska se vaikuttaa helpommalta kuin selata kahdeksan sivua Prismoja läpi. Ei hyvä, johan oli tiedossa minkä paikkakunnan Prismaa olin hakemassa. Ennakoiva hakuboksi, hieno juttu (täällähän on selvästikin käyty tämän vuosituhannen puolella tekemässä jotain muutoksia) .

Vaan ei vieläkään yhteystietoja tai aukioloaikoja, vain rajatun haun tuloksessa linkki josta voi “tutustua toimipaikkaan”. Ei hyvä. Vaikka niin… linkissähän luki, että täällä pääsee nimenomaan selaamaan, ja sitähän tässä tulee tehtyä.

Tutustun toimipaikkaan: Kas, täällähän on niin yhteystiedot ja aukioloajat. Viimeinkin.

Ei näin, kuulkaa, ei todellakaan näin.

Tämmöinen ihmisten hypyttäminen ja perustietojen piilottaminen on jotenkin niin 1990-lukulaista, että piti oikein tarkistaa onko nyt todellakin 2011. Kappas vaan: On. Toivottavasti joku tuolla S-ryhmässä ymmärtää istua hetken kakka-asennossa ja hävetä konglomeraattinsa verkkopresenssiä.

Published

2 comments

 1. Hei,

  olet ihan oikeassa, kiitos kommenteistasi!

  Olemme selvittäneet asiaa, ja korjanneet tilannetta mahdollisuuksien mukaan. Teimme Prisma.fi:hin Yhteystiedot ja aukioloajat –kohtaan (vasemmassa palkissa) taulukon, johon keräsimme suorat linkit kaikkien Prismojen yhteystietoihin. Aikaisemmin murupolussa ollut suora linkki yhteystietoihin ja aukioloaikoihin on taas toiminnassa, ja siitä on päivitetty ohje tähän samaan Yhteystiedot- ja aukioloajat -kohtaan.

  Syksyllä tilanne paranee, kun Prisma.fi:n ilme uudistuu. Siinä yksi tärkeimmistä asioista on nostaa nämä paljon haetut tiedot helposti saataville.

  Ystävällisin terveisin

  Mari Skyttä-Koskinen
  Prisma.fi-tuottaja
  SOK Käyttötavarakaupan ketjuohjaus, Prisma-ketju

 2. Mari: Heipä hei. Kiva, että kritiikkini on löytänyt perille ja mukava huomata, että siitä on aiheutunut hiukan parannuksiakin.

  Ihmettelen kuitenkin, miksi murupolku, jonka kuuluu indikoida missäpäin sivustoa ollaan (jotta esim. löytää takaisin sinne mistä tuli), toimii vastoin yleisiä standardeja. Sellainen hämmentävää ja luo huonon käyttökokemuksen. Vähän kuin avaisi oven jossa lukee WC ja sen läpi kuljettuaan löytääkin itsensä tanssilattialta.

  Toivon, että tuleva uudistus ei ole vain ilmeen viilaus, sillä oikea ongelma prisma.fi:n tapauksessa majailee paljon syvemmällä palvelun perusrakenteissa ja arkkitehtuurissa.

Comments are closed.