Parempi valinta

Tuossa vähän aikaa sitten ihmettelin Sydänmerkkiä, tai lähinnä sitä, miten perunalla voi olla Sydänmerkki kun merkki tarkoittaa sitä, että tuote on tuoteryhmässään parempi valinta suolan määrän ja rasvan laadun ja määrän suhteen.

Kun tässä äsken näin porkkanapussissa Sydänmerkin, hämmästykseni kasvoi. Tuore porkkana? Mihin näitä verrataan? Ovat parempi valinta kuin tönkkösuolatut, silavalla päällystetyt porkkanat?

Asiaa hiukan tarkemmin tutkiessani käy ilmi, että merkin tuotekohtainen myöntämisperuste tuoreiden kasvisten sekä marjojen ja hedelmien kohdalla on “kaikki tuoreet, paitsi kookos”.

Ahaa! Kyseessä dilemma Sydänmerkin viestinnässä: Ammutaan täyslaidallisella kohti pahaa suolaa ja ilkeää rasvaa sekä pommitetaan syntistä kolesterolia, kurjaa natriumia ja viheliäistä sokeria. Jossain taustalla, kaiken savun ja hälinän takana, liputetaan väsynein voimin kivan kuidun puolesta ja hurrataan heiveröisellä äänellä mukaville marjoille ja ihanille tuoreille vihanneksille.

No. Nyt ei ainakaan tarvitse ihmetellä sen enempää.

Published

3 comments

  1. En minä koskaan näistä kolesteroleista ole oikein oppinut, mutta kovasti minulle on yritetty (kananmunien suhteen) opettaa että HDL-kolesteroli olisi hyväksi ja LDL-kolesteroli ei. Eguissa olisi lähinnä sitä HDL:ää, joten ne olisi sittenkin hyväksyttyjen listalla.

    Ensi vuonna kelkka kääntyy varmaan jälleen.

  2. Ota nyt sit näistä selvää, kun yhtenä päivänä joku sanoo yks on hyvä toisena joku muu sanoo, että toinen hyvä ja kolmantena julkaistaan tutkimus jonka mukaan ne aiheuttaa syöpää. Ja sitten tulee taas jotain. Syömisestä on tullut vaikeaa.

Comments are closed.