Ajattelua ajattelijoista

Ote muistiinpanoistani (asiayhteydestä irroitettuna, tietenkin) eräältä luennolta: “Aristoteles on varmaan tuttu filosofi, tai ainakin helppo kirjoittaa“.

Mutta sitä mietin, että jos tuhansia vuosia koiranputkea puskeneet ajattelijat tulla lampsisivat yllättäen meidän nykyisyyteen elävinä ja ajatuskuntoisina, niin mitä mieltä olisivat siitä, että vieläkin heistä puhutaan ja ajatuksistaan väitellään ja väännetään. Paukuttelisivatko polleina (ehkä imaginäärisiä) henkseleitään, mielissään ajatustensa sitkeästä elinvoimasta ja tarkkanäköisyydestään? Vai ehkä kauhistuisivat miten heidän alkuperäisiä ajatuksiaan muokataan, vatvotaan ja manipuloidaan sopimaan milloin mihinkin, että kuulkaa pojat (Häh, onko täällä naisiakin? Koulussa?! Opiskelemassa!!?1) enhän minä nyt asiaa noin tarkoittanut?

Published