Maistuis varmaan sullekin?

Muistanette Nokian N-Gage pelipuhelimen? Sitähän taco-puhelimeksi kehuttiin, koska puhelinhan kieltämättä muistutti muodoltaan tacoa ja sitä joutui pitämään hupaisassa asennossa jos ei käyttänyt puhuessaan kuulokkeita.

While Nokia encourages N-gage owners to use a headset, if you ignore that device and use the phone in a more normal fashion, you have to hold it against your cheek lengthwise. Essentially, it looks like you’ve had a taco surgically grafted to your head.

CNN Money: Nokia’s folly (2003)

Olen tässä pannut merkille kaupungilla uuden ruokatyylisen kännykän käytön.

Yllättävän monet puhuvat älypuhelimiinsa pitäen puhelinta kädessään ja korvillaan nappikuulokkeita. Oletan tämän johtuvan siitä, että kuulokkeet eivät ole hands-free-mallia vaan ovat vain ja ainoastaan musiikinkuuntelua varten jolloin on puhuttava puhelimen mikrofoniin jotta ääni kuuluisi, ja mikrofonihan sijaitsee usein puhelimen alaosassa. Näin päädytään sellaiseen tilanteeseen, että puhelin on kädessä näyttö ylöspäin ja mikrofoni suuta kohden.

Annan täten tälle tyylille puhua puhelimeen nimeksi sandwich talking.

Esimerkki sandwich talkista
Sandwich talking on a smart phone

Published

2 comments

Comments are closed.