Pankkilatina

Siinä sitä sitten maksaa laskua verkkopankissa. Ei riitä, että tilinumerot, jotka eivät aikaisemminkaan olleet erityisen ihmisystävällisiä, nyt ovat vielä vähemmän tarkoitettu meille kaksijalkaisille orgaanisille elämänmuodoille, vaan vastaanottavan pankin nimikin on piilotettu kryptisen koodin taakse.

Eikö verkkopankki voisi, meille jotka emme tietokoneita tai ohjelmia ole, kääntää pankkitunnistekoodin sellaiseen muotoon, että sen pystyy ymmrtämään. Ettei tarttis Googlailla, että mihin pankkiin joku RABAHIFF tai BADABUM ohjaa.

Ei luulisi olevan erityisen vaikeata semmoisen käännöstsydeemin tekeminen joka muuntaa tietojärjestelmille tarkoitetut tunnistekoodit selkeälle ihmisten kielelle. Ja olisihan se toki varmaan jo tehty, jos pankkeja kiinnostaisi ihmisiä palvella, eikä piiloutua kirkkolati… eiku pankkilatinan taakse.

Published