Vastaus

Moi sinä!

Et ole ensimmäinen joka ottaa yhteyttä ja kyselee josko voisin/haluaisin mainita jonkun firman täällä tai kirjoittaa postauksen jostain tietystä asiasta.

Vastaan sinulle avoimella kirjeellä näin blogin puolella siksi, että jos joku muu eksyy tänne mielessään samat asiat kuin sinulla, löytyy täältä jo valmiiksi vastaus.

Täytyypä tunnustaa, että tällaiset kyselyt eivät herätä minussa minkäänlaista mielenkiintoa edes harkita asiaa. Miksi ihmeessä kirjoittelisin tänne jostain tai mainitisin jotain, josta minulla ei ole mitään tietoa tai joka ei mitenkään liity minuun? Siksikö, että mainostaminen on kivaa puuhaa? Tai ehkä siksi, että olen iloinen kun minut on huomattu? Juu ei. Ei löydy täältä sellaista intoa.

Jos näkyvyyttä halutaan, suosittelen ostamaan sitä jostain muualta ja käyttämään siihen kunnon budjettia koska se mitä minulle tarjotaan korvauksena (tai “vastapalveluna”) vaivastani ei millän muotoa ole suhteessa siihen hyötyyn jonka mainostettava saa.

(Tuosta vastapalvelu-sanasta pitää sensenverran sanoa, että näkyvyyden ostaminen pilkkahintaan ei millään muotoa sovi palvelu/vastapalvelu-kontekstiin. Se ei sovi siihen vaikka korvaus olisi miten kohtuullinen tahansa, tai jopa runsas, koska ostamisessa ei ole kyseessä palvelu vaan siinä suoritetaan työtä korvausta vastaan [tekemiselle annetaan rahallinen arvo]. Suosittelen katsomaan mitä Dan Arielyllä on sanomista asiasta: The Cost of Social Norms).

Ymmärtänet siis, että vastaukseni kyselyysi on kielteinen. Jos otan asiakseni mainita blogissani firmoja tai palveluja, teen sen omista lähtökohdistani ja asioista jotka ovat minulle merkityksellisiä.

Terv,
Pekka

Published

1 comment

Comments are closed.