Hirveä yllätyssuperhyperpoikkeus!

Skeidajournalismin kaikenliioittelu – Hirveä myräkkä! Poikkeussää! Supermyrsky! Tuhomyrsky! – on johtanut siihen, että kun sitten kerrotaan hirmumyrskystä (oikeasti), on ensireaktio siihen: Pyh, sontaa, mikä lie pieni tuulenvire sieltä on tulossa, hyvä jos merenpinta edes värähtää.

Ja nyt kun sitten oikeasti, ja lähes kuin yllätyksenä tulleet (kun ei sää”uutisiin” oikein enää ole uskominen), sangen voimallisesti liikkuvat ilmamassat ravistelevat rakennuksia ja kaatavat puita, näyttää otsikoissa olevan puhetta lähinnä myrskystä. Ei hyperjättimyrskystä, yllätystuhomyräkästä tai mistään muustakaan pelleilystä. Vain myrskystä.

Joko tähän säähän ei mielikuvitus riitä keksimään liioiteltuja ylisanoja kun ne jo on käytetty lämpimiin kevätsateisiin ja piristäviin kesätuulahduksiin, tai sitten kunnon myrsky vaan tuottaa tarpeeksi tuloja ihan ilman hölmöilyä.

Published

1 comment

  1. Roskajournalistit eivät ole vissiin kuulleet sitä tarinaa pojasta, joka huusi “Susi, Susi!”.

Comments are closed.