Puretaan Ateneum

Suomen taideakatemian päämääriin on kuulunut jo vuosia päästä eroon nykyisestä vanhasta ja rappeutuneesta Ateneumista, kertoi aamu-TV:n filmikellaripätkä vuodelta 1959 (katsottavissa 8.5.2014 asti). Halusivat uuden rakennuksen Töölönlahden rantaan.

Mikä ihme hinku Helsingissä on tunkea rakennuksia Töölönlahden rantaan? Jotain Alvar Aallon perintöäkö se? Ja mikä siinä on, että vanhan tuhoaminen nähdään niin usein ratkaisuna? Meno on kuin pikkukylässä.

Published

4 comments

  1. Hyvä bongaus :)

    Kyllähän sen Töölönlahden viehätyksen toisaalta ymmärtää. Vesi nyt vain on kiva elementti.

    Se Ateneumia seurannut Lahti-pätkä oli siinä mielessä mielenkiintoinen, että rakennussuunnitelmien kerrottiin vastaavan kaikkiin taidenäyttelyjen tiukkoihin turvallisuus- ja ilmastointivaatimuksiin, mutta sitten näyttelytiloihin olisi kaadettu saavilla luonnonvaloa, mikä on monille teoksille iso nounou. Toki valoa voidaan suodattaa, muttei ehkä niissä määrin kuin pienoismalli antoi ymmärtää…

  2. Vesi on kiva elementti myös silloin kun sen rantoja ei rakenneta täyteen.

Comments are closed.