Palveluvalonnopeus

Ensin en oikein tiennyt olinko soittanut vakuutusyhtiön asiakaspalveluun vai asiakashankaloitukseen, kun oli sen verran nihkeä ja kitkerä ääni puhelimen toisessa päässä. Mikään ei tuntunut olevan tai menevän oikein. Tunsin itseni ehkä jopa halveksutuksi. Kiirekin sillä äänellä siellä vakuutusyhtiössä tuntui olevan. Ja tietenkin minulta puuttui yksi dokumentti, joten asiaa ei siltä istumalta voinut puhelimitse hoitaa.

Toinen kierros. Tällä kertaa täytin lomakkeen verkossa. Naputtelin ruutuihin päivämääriä, rahasummia ja selostuksia siitä mitä oli tapahtunut ja missä. Vasta lähettäessäni lomaketta tajusin, ettei missään kyselty minkään dokumentin perään. Ja tällä kertaa minulla kuitenkin oli valmiina sähköisessä muodossa kaikki tarvittavat kuitit, liput ja laput.

Vahvistusviesti tuli seuraavana aamuna sähköpostissa. Siinä sanottiin, että jos on jotain vahinkoilmoitukseen liittyviä dokumentteja, niin ne saa lähettää postitse. Ei sähköisesti, vaan postitse (onneksi ei faksilla). Joten päätin tulostaa kaikki kuitit, liput ja laput. Kai ne nyt jotain todisteita haluaa? Laitoin paperit kuoreen ja kirjoitin päälle osoitteeksi sen mitä ohjeistettiin.

Olin juuri saanut kuoren liimattua kiinni ja menossa viemään kuorta ulos postilaatikkoon, kun sähköpostiohjelmani ilmoitti minulle saapuneesta viestistä. Netkusti oli polkenut ja netposti kulkenut niinkin, että netpostilaatikkooni oli tupsahtanut jotain. Kas, sehän vakuutusyhtiöltä. Ilmoittivat maksaneensa hakemani korvauksen tilille. Ei tarvittu kuitteja, ei lippuja, ei lappuja. Toisin kuin jos olisin puhelimitse asiaa hoitanut.

Käteväähän tämä tietenkin, en minä sitä, mutta kun en ole tällaiseen palveluvalonnopeuteen tottunut, niin mitä minä tälle kuorelle nyt teen?

Published

3 comments

  1. Tee kuten kuka tahansa taiteilija tekisi: Tilataidetta! Installaatio! Performanssitaidetta jopa!

  2. Minäkin koin vakuutusyhtiön kanssa kokemuksen jota en meinaa uskoa itsekään. Uuudehko pyöräni varastettiin, tein ilmoituksen vakuutusyhtiöön ja laitoin mukaan skannauksen kuitista (820e). Muutaman päivän päästä tuli spostiin ilmoitus että ovat tarkastaneet maahantuojalta hinnan ja maksavat summan (860e) tililleni. Siis mitä, heidän mielestään pyörä on siis kalliimpi kuin maksoin siitä!

    Kostoksi vastaavaa arvotavaravakuutusta ei sitten enää saakaan polkupyörille, tarjolla on vain kotivakuutus omavastuulla.

  3. Mervi: Teen tilataidetta, arkistoimalla kirjekuoren sellaisenaan tämän vuoden kuittien sekaan.

    tino: Ehkä siellä vaan katotaan, että on kuitti ei sitä, mitä kuitissa lukee.

Comments are closed.