The Big Bang

Nyt en muista tehtiinkö me tää leffa ennen Science Fiction in Nickby -elokuvaa vai sen jälkeen (samoihin aikoihin kuitenkin), mutta tähän upposi ihan mieletön määrä käsityötä. Piirtämistä, värittämistä, leikkaamista, animointia… taustat, laaserit, räjähdykset, savut ja monia erikokoisia lentäviä lautasia. Huh. Ja kun kaitafilmirulla tuli kehityksestä, pitkän odotuksen jälkeen, huomasimme miten kaikki oli liian nopeaa. Ja liian pientä.

The Big Bang (1982) from Pekka Nikrus on Vimeo.

Elokuvan juoni englanniksi on seuraavanlainen: On the planet Xero they have a huge solar weapon of some kind (looks like a radio telescope) which they use to slowly heat up the planet Azur to, of course, kill everyone on that planet (the reasons for this uncool deed remain unclear). The Azurians do not approve. They have tried to destroy the solar weapon many times, but due to a strong Xeroian defense mechanism, all destruction attempts have failed. The temperature is critically high on Azur. This is their last chance to save their planet. Thus the Azurians once again start their engines, fly over to Xero and aim all they’ve got on the crazy ass solar weapon device. Three flying saucers leave for the mission. Only one returns.

Published

4 comments

  1. Ihan mahtava! Me tehtiin vajaat 10v myöhemmin Keravalla videokameran kanssa Legoilla stopmotion-leffaa jossa oli lopulta ihan sama ongelma – puhumattakaan siitä että ei osattu/tajuttu tehdä tarpeeksi pieniä liikkeitä.

  2. Kiitos, kiitos. Lego-leffoja olen minäkin tehnyt, joskus isän ja broidin kanssa 70-luvulla. Eivät olleet sci-fiä ne. Ihan autoja ja semmosta peruskamaa.

Comments are closed.