Natiivit

Tänään, taas, kuulin käytettävän termiä diginatiivi. Että näille diginatiiveille se ja se (ihan mikä vaan digitaalisuuteen liitettävä määre) on itsestään selvää tai, että ymmärtävät asian tuosta vaan.

Hohhoijaa.

Jotenkin tulee semmoinen tunne, että tässä on nyt kuulkaa sikiämässä aikamoinen määrä digivapahtajia ja lähes kaikenmahtavia bittijumalia ohjaamaan meidät kohti uusia ulottuvuuksia. Synnynnäisiä taitajia koko poppoo.

Tapahtuukohan näiden diginatiivien tuoma muutos samalla tavalla kuin miten televisionatiivit mullistivat maailman? Että kun syntyi maailmaan jossa jo oli televisio keksitty, niin sen niinkun jotenkin jo maailmaan pullahtaessa ymmärtää ja hallitsee heti ensikirkaisusta asti? Tai meneekö se samalla tavalla kuin miten sähkönatiivit mullistivat maailman? Tai valokuvanatiivit? Massamedianatiivit? Lentoteknologianatiivit? Lennätinnatiivit? Tulinatiivit?

Published