Räpsy

Tulinpa tässä viikolla ajatelleeksi miten tapaus jossa helistiin kansanedustajan sukukalleuksista hienosti alleviivaa sitä, että kaikki ottavat valokuvia koko ajan ja mistä vaan sekä sitä, miten kuvan ottaminen ei ole se pääasia vaan kuvan julkaiseminen tai kuvan näyttäminen, eli käyttäminen tavalla tai toisella kommunikointivälineenä. Kohuhan ei syntynyt kuvan ottamisesta.

Se voiko sitten puhua siitä, ovatko kaikki valokuvaajia onkin sitten toinen asia. Kaikki ne jotka kirjoittavat eivät ole kirjailijoita tai kirjoittajia. Kaikki ne jotka soittavat jotain musiikki-instrumenttia eivät ole muusikoita tai soittajia. Ovatko kaikki valokuvien ottajat valokuvaajia? Ehkä on liian aikaista, suhteessa valokuvan ikään, vielä pohtia tällaista. Kirjoitus- ja soittotaidolla on paljon pidempi historia ja ne ainakin tuntuvat siksi hiukan selkeämmiltä määrittelyn kannalta.

Aiheeseen jollain tavalla liittyen kolme linkkiä YouTubeen. Näiden takaa löytyy kaikenlaista valokuvaan ja kuvaan liittyää videota: Michael Engler, tw1975 ja THE RAD PHO.

Published